
Tuxum eng foydali oziq-ovqat mahsulotlaridan biridir. AQSHning Dallas shahridagi Tibbiyot fanlar akademik markazining parhezshunoslari xuddi shunday fikrni ilgari surishmoqda.
Mutaxassislarning fikriga ko‘ra, birgina tuxumning o‘zida 372 milligramm xolesterin borligiga qaramay, ushbu mahsulot oqsillar, xolin, temir, rux va boshqa muhim mikroyelementlarning manbai hisoblanadi.
Tuxumlar xolin, folat hamda B12 vitamini tufayli miya faoliyati va salomatligini yaxshilaydi, ishtahani tartibga soladi, shuningdek, homiladorlik paytidagi tug‘ma nuqsonlardan himoya qiladi.
“Bundan tashqari, tuxum tarkibidagi D vitamini tufayli ko‘rishni yaxshilaydi, suyaklarni mustahkamlashga yordam beradi”, deya ta’kidlashmoqda olimlar. “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing