Foto: Getty Images
Amerikalik tadqiqotchilar shakarning bolalar xotirasiga salbiy ta’sir ko‘rsatishini ma’lum qildi. Bu haqda Science Daily portalida e’lon qilingan tajriba natijalariga tayanib, «Korrespondent.net» xabar berdi.
Laboratoriya sichqonlari ikki guruhga ajratilgan va ulardan biriga muntazam ravishda shirin ichimlik berilgan. Tadqiqot davomida xotiraga javob beradigan miya sohasi — gippokamp funksiyasining buzilishi aniqlangan.
Bunga ichaklarda Parabacteroides bakteriyalari sonining ortib ketishi sabab bo‘lgan. Shakar uni iste’mol qilmaydigan sichqonlar organizmiga kirgach, ularda ham xotira sustlashishi kuzatilgan.
Tadqiqot mualliflarining ta’kidlashicha, ushbu tajriba natijalari insonlarga ham to‘g‘ri keladi. Kelajakda ular ichaklardan miyaga signallar uzatilishining yaxshiroq identifikatsiya qilinishini aniqlash maqsadida tajribalarni davom ettirish niyatida. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Rossiya yuzlab yamanliklarni Ukrainaga qarshi urushga yolladi
Xitoy Yaponiya va sakkizta davlat fuqarolariga vizasiz rejimni joriy etadi
Abdusalom Azizovning DXX raisligidan haydalgani tasdiqlandi
O‘zbekistonda kelasi hafta boshida qanday ob-havo bo‘lishi ma’lum qilindi
Yevropa Chempionlar Ligasining 5-turida qanday natijadar qayd etildi?