Qizil pomidorda oziq moddalari ko‘p va undan tayyorlangan tomat sharbati va souslar ham salomatlik uchun foydali.
Pomidor-nafaqat tetiklantiruvchi va mazali tabiiy gazak, balki tanaga mador beruvchi mahsulot hamdir. Portugaliya sog‘liqni saqlash tadqiqotlari va innovatsiyalar instituti pomidor antioksidantlarga boy degan xulosaga keldi, deb xabar beradi RIA Novosti.
Likopen - asosan, qizil pomidor tarkibidagi modda - kuchli antioksidantdir. Likopen saraton kasalligini oldini olish uchun zarur va eng muhimi, bu modda issiqlik bilan qayta ishlov berilgan pomidorlarda - masalan, souslarda, pomidor sharbatida yoki quritilgan pomidorlarda ko‘p bo‘ladi.
Bundan tashqari, pomidor tarkibida V, Ye va S vitaminlari, kalsiy, temir, magniy, kletchatka va pektin kabi moddalar bor.
Pomidorda S vitamini ham mavjud. Likopin bilan birgalikda ushbu vitamin yallig‘lanishga qarshi ta’sir ko‘rsatadi.
“Likopin tufayli immunitetning himoya qiluvchi hujayralari faollashadi”, deydi shifokor-parhezshunos, diyetolog va nutritsiologlar Milliy Assosiatsiyasi a’zosi Natalya Kruglova Sputnik radiosiga bergan intervyusida. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Istanbuldagi 1 may namoyishlarida 140 dan ortiq kishi hibsga olindi
Abbosbek Fayzullayev ham Osiyo kubogi finalida o‘ynamaydi
Timur Kapadze Yaponiyaga qarshi kechgan finaldan so‘ng nimalar dedi?
Rogov: Amerika qo‘shinlarining Ukrainada paydo bo‘lishi "ochiq ishg‘ol" bo‘ladi
Xitoyda avtomobil yo‘lining o‘pirilishi oqibatida kamida 24 kishi halok bo‘ldi
Ukraina Qrimga ATACMS raketalari bilan hujum qildi
Nyu-York politsiyasi Falastin tarafdori bo‘lib namoyish o‘tkazgan 282 talabani hibsga oldi