Foto: «Subscribe.ru»
No‘xat iste’mol qilish qondagi qand miqdorining tez pasayishiga yordam beradi. Bu haqda «Express» xabar berdi.
Ta’kidlanishicha, no‘xatning bu xususiyati mahsulot tarkibida kletchatka va oqsil ko‘pligi bilan bog‘liq. Kletchatka uglevodlarning organizmga so‘rilishini sekinlashtiradi. Natijada ular sekin parchalanadi. Glyukoza ham shular jumlasidan. Shu bois glyukoza ortiqcha to‘planib qolishga ulgurmaydi.
Mutaxassislarning so‘zlariga ko‘ra, bug‘doyli mahsulotlar o‘rniga kunigi bir mahal no‘xatli taomlar iste’mol qilinsa, olti hafta ichida qondagi qand miqdori sezilarli darajada pasayishi mumkin.
Bundan tashqari, mahsulot vazn ortishiga ta’sir qilish orqali glyukoza darajasini me’yorlashtirishga yordam beradi. Ma’lumotlarga ko‘ra, no‘xat iste’mol qilganda odam o‘zini uzoqroq to‘q his qiladi hamda zararli yeguliklarga bo‘lgan xohishini kamaytiradi. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Biologik faol qo‘shimchalar mutlaqo zararsizmi?
Ko‘p kvartirali uylarda «kvartplata»ning eng kam miqdori tasdiqlandi
Buxoroda yodgorliklarni ta’mirlashga ajratilgan 3,3 mlrd so‘m talon-toroj qilindi
Turk seriallari yulduzi Demet O‘zdemirning Istanbuldagi shinam villasiga sayohat
Sof quyma oltin sotayotgan shaxslar qo‘lga tushdi
Baxt aslida nimadaligini tushunishga yordam beradigan 5 ta film
Ukraina 300 mingta dron sotib olish uchun pul ajratadi