Foto: «Pxhere.com»
Shifokorning fikricha, kartoshka oshqozonga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Ildiz meva tarkibida zaharli organik birikma — solanin bo‘lishi mumkin: u o‘simlikni bakteriya va ayrim hasharotlardan himoya qiladi. Solanin organizmga tushishi oshqozon buzilishi, kuchli qorin og‘rig‘i va ko‘ngil aynishini qo‘zg‘atishi mumkin.
Shuningdek, shifokor solaninning toksik ta’siridan qanday saqlanish kerakligini tushuntirib berdi.
«Sog‘liq bilan bog‘liq muammolarning oldini olishda eng yaxshi usul — eski, yashil yoki tugunaklari unib chiqqan kartoshkalarni iste’mol qilmaslik», — dedi Monfulleda.
Zaharlanib qolishning oldini olish uchun kartoshkani po‘sti bilan birga iste’mol qilishni cheklagan ma’qul. Bordi-yu, taom ta’mi taxir bo‘lsa, uni iste’mol qilmaslik kerak. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Osvensimda minglab yahudiylar «Tiriklar marshi» aksiyasini o‘tkazdi
OAV: Markaziy Osiyo davlatlari dronlar bilan qurollanmoqda
Rossiyada amerikalik askar o‘g‘rilikda ayblanib qo‘lga olindi
G‘azo aholisi HAMASning tinchlikka erishish yo‘lidagi qarorini nishonlash uchun ko‘chalarga chiqdi
Britaniyalik milliarder uylandi. 25 mln dollar sarflangan to‘y 4 kun davom etdi
Si Szinpin Falastindagi mojaroni hal qilish shartlarini aytdi
Xarkivga yana bomba zarbalari uyushtirildi
Tadqiqot: dunyoda antisemitizm to‘lqini kuzatilmoqda