Foto: «Shlakov.net»
Diyetolog Inna Kononenko eng foydali yog‘ni aniqladi. Bu haqda tibbiyot fanlari nomzodi «Beshinchi kanal»ga bergan intervyusida aytib o‘tgan.
Uning so‘zlariga ko‘ra, barcha yog‘lar odatda ikki guruhga bo‘linadi: to‘yingan va yarim to‘yingan yog‘ kislotalari. To‘yingan yog‘larga sariyog‘, kuydirilgan yog‘, kokos yog‘i, yarim to‘yingan yog‘larga esa barcha o‘simlik yog‘lari kiradi. Mutaxassisning ta’kidlashicha, to‘yingan yog‘lar turg‘unroq bo‘ladi, yarim to‘yingan yog‘lar esa kislorod oksidlanishiga duchor bo‘ladi, natijada saraton kasalligini keltirib chiqaruvchi erkin radikallar yuzaga keladi.
Qovurish uchun mutaxassis to‘yingan yog‘ kislotalarini tanlashni maslahat beradi. Ulardan eng foydalisi kuydirilgan yog‘ hisoblanadi, chunki uning tarkibida vitamin va minerallar bisyor. Bundan tashqari, tarkibida ko‘pgina odamlar organizmi qabul qilmaydigan laktoza va sut oqsillari miqdori kam.
Kononenko o‘simlik yog‘larini faqat salatga qo‘shish uchun ishlatishni tavsiya etadi. Shu bilan birga, u avokado yoki yong‘oq yog‘i kabi ko‘plab foydali yog‘ turlari mavjudligini qo‘shib qo‘ydi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Saul Alvares: "U o‘z jangchisiga tupurib qo‘ygan!"
Zargarlik do‘konidan 49 mln so‘mlik tilla buyumlarni o‘g‘irlab ketgan 12 yoshli bola ushlandi
Turkiya Kurdiston ishchi partiyasiga aloqador 43 nafar terrorchini yo‘q qildi
Prezident AQSH, Xitoy va Yevropaning yetakchi kompaniyalari rahbarlarini qabul qildi
Timur Kapadze Yaponiyaga qarshi kechadigan final uchrashuvi oldidan nimalar dedi?
Makronni Rossiya raketalari qo‘rqitib yubordi
Osiyo kubogi final uchrashuvi: Bugun “oq bo‘rilar” yapon “samuraylari”ga qarshi maydonga tushadi