Foto: Myday.uz
Muzqaymoq tarkibida ko‘p miqdorda yog‘ va shakar mavjud bo‘lib, u diabetga chalinganlarning sog‘lig‘iga sezilarli darajada zarar yetkazishi mumkin, shuningdek muzqaymoq komponentlari allergik reaksiyaga sabab bo‘lishi mumkin. Bu haqda diyetolog Margarita Koroleva «Moskva 24»ga ma’lumot bergan.
Uglevod almashinuvi bilan bog‘liq muammolarga duch kelgan odamlar muzqaymoqdan butunlay voz kechishlari kerak. Yog‘lar va shakar tufayli semirib ketish xavfi yuqori, muzqaymoq diabetga chalinganlar uchun ayniqsa xavflidir.
«Shuningdek, shirinlikning sut tarkibiy qismlariga va muzqaymoqning individual tarkibiy qismlariga: yong‘oq va rezavorlarga toqat qilmaydigan odamlar iste’mol qilmasligi kerak. Bunday holda, immunitet tizimi allergik reaksiya qo‘zg‘ashi mumkin», dedi shifokor.
Shuningdek, diyetolog sovuqda bolalarga muzqaymoq bermaslikni maslahat berdi, chunki sovuq mahsulot nafas yo‘llari kasalliklariga sabab bo‘lishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ayrim boshqaruv servis kompaniyalari shartnomalarida asossiz shartlar belgilangani aniqlandi
Kreml Ukraina bo‘yicha muzokarada shartlar qo‘yishga urinmoqda
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Shols va Putin o‘rtasidagi suhbat Kiyevga signal bo‘ldi
Rossiya armiyasi Kupyanskka kirgani aytilmoqda
Turkiyaning Harper's Bazaar nashri yil ayolini aniqladi (foto)
KXDR yetakchisi dronlarni ommaviy ishlab chiqarishni yo‘lga qo‘yishni buyurdi