Shakar yashiringan mahsulotlarini ko‘p iste’mol qilish qonda glyukoza miqdorini oshirib, semizlikdan tashqari tomirlar shikastlanishiga olib keladi.
Parhezshunos Yelena Solomatina tarkibida yashirin shakar bo‘lgan mahsulotlarni aytdi.
Bunga asal, shirin mevalar va rezavorlar kiradi. Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, shakar ayniqsa banan, xurmo va uzum mevalarida ko‘p. Asal fruktoza manbaiga ega. U insulin chiqarishni qo‘zg‘atmaydi, biroq u sababli yaxshigina semirish mumkin.
Shuningdek, shifokor yuqori glikemik indeksli mahsulotlar - yushmoq makaron, manna bo‘tqasi, oq guruch, kolbasa, sosiska va turli souslarning xavfli xususiyatlaridan ogohlantirdi.
Tarkibida shakar ko‘p bo‘lgan mahsulotlar nafaqat qonda glyukoza miqdorini oshiradi, balki qandli diabet, tomirlar shikastlanishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonlik 17 yoshli qiz dunyoning yetakchi universiteti olimlari bilan tadqiqot olib bormoqda
“Roma” Shomurodov uchun yana 8 million yevro xarajat qiladi!
Pnevmatik qurollarni o‘z ixtiyori bilan topshirganlar javobgarlikdan ozod etiladi
Messining salkam 1 million dollarga sotilgan salfetkasi haqida
Shimoliy Koreya yangi ko‘rsatkichlarga ega ballistik raketani sinovdan o‘tkazdi
O‘zbekistonliklar doimiy yashash uchun ko‘proq qaysi davlatlarga ko‘chib ketmoqda?
Jizzaxda uchta yuk mashinasi ishtirokida YTH sodir bo‘ldi
Ukraina prezidenti mahbuslarni safarbar qilish to‘g‘risidagi qonunni imzoladi