Shakar yashiringan mahsulotlarini ko‘p iste’mol qilish qonda glyukoza miqdorini oshirib, semizlikdan tashqari tomirlar shikastlanishiga olib keladi.
Parhezshunos Yelena Solomatina tarkibida yashirin shakar bo‘lgan mahsulotlarni aytdi.
Bunga asal, shirin mevalar va rezavorlar kiradi. Mutaxassisning so‘zlariga ko‘ra, shakar ayniqsa banan, xurmo va uzum mevalarida ko‘p. Asal fruktoza manbaiga ega. U insulin chiqarishni qo‘zg‘atmaydi, biroq u sababli yaxshigina semirish mumkin.
Shuningdek, shifokor yuqori glikemik indeksli mahsulotlar - yushmoq makaron, manna bo‘tqasi, oq guruch, kolbasa, sosiska va turli souslarning xavfli xususiyatlaridan ogohlantirdi.
Tarkibida shakar ko‘p bo‘lgan mahsulotlar nafaqat qonda glyukoza miqdorini oshiradi, balki qandli diabet, tomirlar shikastlanishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
Xonanda Ruxshona uylanmagan yigitga turmushga chiqqani haqida so‘zlab berdi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”
Maldiv orollari turistlardan undiriladigan soliqlarni keskin oshiradi