Daniya, AQSh va Kanada olimlaridan iborat guruh me’yorida shokolad iste’mol qilish yurak xastaligi – hilpillovchi aritmiyaning oldini olishini aniqladi, deb yozadi Hilol.uz nashri.
55 mingdan ortiq daniyalik ishtirok etgan tadqiqot natijalari Heart ilmiy jurnalida e’lon qilindi.
Ma’lum bo‘lishicha, haftasiga 30 gramm shokolod iste’mol qiladigan ayollarda hilpillovchi aritmiyaga chalanish xavfi 21 foizga, shunday porsiyadan ikki-uchtasini egan erkaklarda esa 23 foizga kamayar ekan.
Ayni paytda olimlar shokoladni, ayniqsa, tarkibida kakao ko‘p bo‘lganini ortiqcha iste’mol qilish salomatlikka zarar berishidan ogohlantirmoqda. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
U-23 Osiyo kubogi. Norchayev finalda gol ursa, to‘purar bo‘lishi mumkin
Prezidentning yangi qarori bo‘yicha ma’lumot berildi
Gruziya poytaxtida namoyishchilar va politsiya o‘rtasida to‘qnashuv yuz berdi
NATO rahbari: “Ukrainaga bergan va’damizni bajarmadik”
Sharmandaga shahar keng
O‘zbekistonda uy-joy va avtomobillar oldi-sotdisi naqd pulsiz shaklga o‘tkazilishi mumkin
Xorazmda Eron korxonalari uchun alohida sanoat zonasi tashkil etilyapti