Daniya, AQSh va Kanada olimlaridan iborat guruh me’yorida shokolad iste’mol qilish yurak xastaligi – hilpillovchi aritmiyaning oldini olishini aniqladi, deb yozadi Hilol.uz nashri.
55 mingdan ortiq daniyalik ishtirok etgan tadqiqot natijalari Heart ilmiy jurnalida e’lon qilindi.
Ma’lum bo‘lishicha, haftasiga 30 gramm shokolod iste’mol qiladigan ayollarda hilpillovchi aritmiyaga chalanish xavfi 21 foizga, shunday porsiyadan ikki-uchtasini egan erkaklarda esa 23 foizga kamayar ekan.
Ayni paytda olimlar shokoladni, ayniqsa, tarkibida kakao ko‘p bo‘lganini ortiqcha iste’mol qilish salomatlikka zarar berishidan ogohlantirmoqda. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi
Rashida Tolib Kongress a’zolariga «achchiq haqiqat»ning suratini ko‘rsatdi
Omega-3 qanday qilib ozishga yordam beradi?
Shimoliy Koreya Rossiyaga uzoqqa zarba beruvchi qurollar yubordi
Dunyoning mashhur ayollari kunni qanday boshlaydi?
Eron AQSHdan 1 trln dollar kompensatsiya talab qildi
Kim Chen In harbiylarni jangovar holatda turishga chaqirdi