Shakarni oq qotil deb atashlari bejiz emasdir balki. Uzoq vaqt davomida o’tkazilgan tadqiqotlar natijasida shakarning yana bir salbiy sifati aniqlandi.
Flamand biotexnika instituti olimlari shakarni ko’p miqdorda iste’mol qilish saraton to’qimalarini faollashtirib yuborishi haqida ma’lum qildilar.
9 yil davom etgan tadqiqotlar Varburg effekti (metobolik og’ish) jarayoni va salbiy to’qimalar faolligi orasida bog’liqlik bor ekanini tasdiqladi.
Sog’lom to’qimalardan farqli ravishda saraton to’qimalari quvvatni glyukoza taqsimlanishi hisobga ishlab chiqaradi va bu asta-sekin saraton hastaligining paydo bo’lishiga olib keladi.
“Aniqlangan bog’liqlik onkologik kasalliklardan aziyat chekuvchi insonlar uchun maxsus parhezlar ishlab chiqishga ko’mak beradi” deydi horij OAV manbaalari.
“Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Prezidentning yangi qarori bo‘yicha ma’lumot berildi
NATO rahbari: “Ukrainaga bergan va’damizni bajarmadik”
O‘zbekistonda uy-joy va avtomobillar oldi-sotdisi naqd pulsiz shaklga o‘tkazilishi mumkin
Ukraina Qurolli kuchlari qo‘mondonlari g‘alabaga ishonishni to‘xtatishdi
Fon der Lyayen Putinning «ishonli odamlari» bilan hamkorlikni istisno etdi
Rossiya kubogi. SSKA ilk o‘yinda Zenit bilan durang o‘ynadi, Fayzullayev zahiradan tushirildi
U-23 Osiyo kubogi. Norchayev finalda gol ursa, to‘purar bo‘lishi mumkin