Olimlar qahva ko’plab kasalliklarning rivojlanishiga to’sqinlik qila olishini aniqladilar. AQSh kardiologlari assotsiatsiyasida Kolorodo universiteti tibbiyot maktabi mutaxassislari ma’ruza qilib, qahvaning foydali xususiyatlarini tilga olib o’tdilar. Ma’lum qilinishicha, haftasiga bir necha finjon qahva ichish infarkt xavfini 7 % ga, insult xavfini esa 8% ga kamaytiradi.
Olimlar shuningdek qahva inson organizmiga zarar emas, foyda keltirishini, yurak-qontomir tizimini yaxshi holatda ushlash va yurakning bir maromda ishlashiga ko’mak berishini alohida qayd etdilar. Ammo qahvani haddan ortiq ko’p miqdorda iste’mol qilishning zararlari ham inkor etilmadi. Yurak-qontomir kasalliklarining rivojlanishida esa yog’li go’shtning xavfliroq ekanligini aytildi. Tadqiqot natijalariga ko’ra, aynan yog’li mahsulotlarni iste’mol qilish yurak-qontomir kasalliklarining rivojlanishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi
Ispaniya va Gretsiya Kiyevga Patriot tizimlarini yetkazib berishdan bosh tortdi
Uchar avtomobil yo‘lovchi bilan birinchi parvozini amalga oshirdi (video)
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Germaniyada ishlash istagida bo‘lgan o‘zbekistonlik mutaxassislar uchun nemis tili o‘rgatiladi
Xitoy AQSHni «qizil chiziqlar»ni kesib o‘tishdan ogohlantirdi va «dushman emas, hamkor» bo‘lishga chaqirdi