8 645
Xitoy olimlari qaynoq choy ichish qanday kasallikni keltirib chiqarishini aniqlashdi…
Olimlar ko‘p yillar davomida shu masalada izlanishlar olib borishdi. Tadqiqotlarda taxminan 460 kishi ko‘ngilli sifatida ishtirok etdi. Ularning yoshi esa 30-80 atrofida edi.
Ishtirokchilar kuniga ko‘p miqdorda qaynoq choy ichishgan. Bundan tashqari, har kuni 15 grammdan kam bo‘lmagan holda spirtli ichimlik iste’mol qilib, tamaki mahsulotlari chekishgan. Qaynoq choy esa bu mahsulotlar zahriga qo‘shilib, oshqozon saratoni paydo bo‘lish jarayonini tezlashtirgan.
Olimlarning ta’kidlashicha, Selsiy shkalasi bo‘yicha 65 daraja va undan yuqori bo‘lgan suyuqlik organizmga termik jarohat yetkazadi va natijada oshqozon saratoni kelib chiqib, yuqorida nomlari keltirib o‘tilgan mahsulotlar ko‘magida qisqa fursatda rivojlanishga ham ulguradi.
Manba: hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
AQSH harbiylari orasida o‘z joniga qasd qilish ko‘paydi
Yaxshi pishgan va mazali anor tanlashga yordam beradigan tavsiyalar
Rossiyalik deputat: «Oliy ma’lumotlilarning kurerlik qilishi — vatanparvarlikka zid»
Donald Tramp 27 yoshli Karolin Levittni Oq uy matbuot kotibi etib tayinlamoqchi
Jo Bayden: “Ba’zan xotinim meni kosmosga jo‘natish bilan tahdid qiladi”
Ayrim boshqaruv servis kompaniyalari shartnomalarida asossiz shartlar belgilangani aniqlandi
Endi operatsiyadan so‘ng kesmalar o‘rni ikki barobar tezroq bitishi mumkin
Apple dongdor ikki ayfonini rasman eskirgan deb e’lon qildi