Nutritsiolog Yekaterina Muravskaya zarcho‘va (kurkuma) ziravorini muntazam iste’mol qilish jigar va oshqozon-ichak trakti faoliyatini me’yorlashtirishi haqida ta’kidladi. Bu haqida mutaxassis RIA Novostiga so‘zlab berdi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, kurkuma ziravori - bebaho antiseptik va antibakterial vosita. “Shu bilan birga ushbu mahsulot saraton kasalligini oldini olish xususiyatiga ham ega. Qadimdan Osiyo mamlakatlarida ushbu mahsulot turli jigar kasalliklarida eng yaxshi vosita sifatida tavsiya qilingan”, - deydi mutaxassis.
Kurkuma o‘t pufagi hamda hazm qilish faoliyatini yaxshilaydi. “Bundan tashqari ushbu ziravor miya faoliyatiga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Biroq undan allergiya hamda qandli diabetga qarshi dori vositalarini iste’mol qilayotgan insonlar foydalanishi mumkin emas”,- deydi nutritsiolog. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Borrel YEIning Isroil bilan muloqotini to‘xtatishni taklif qildi
NATO bosh kotibi Ukrainaning frontdagi ahvoli yomonlashganini tan oldi
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
Qatarga qarshi qilish kerak bo‘lgan ishni qilmadik!