13:26 / 09.04.2022
1 507

Ramazon oyida sog‘liq uchun foydali taomlar ro‘yxati – JSST tavsiyasi

Ramazon oyida sog‘liq uchun foydali taomlar ro‘yxati – JSST tavsiyasi
Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti (JSST) ro‘za tutuvchi musulmonlar uchun Ramazon oyi davomida saharlik va iftorlik uchun tayyorlanayotgan taomlar bo‘yicha o‘z tavsiyalarini e’lon qildi.

JSST tavsiyalari quyidagilardan iborat:
  • Yog‘li mahsulotlar, ayniqsa, charvi yoki quyruqli go‘sht, qatlamali, yog‘/margarin yoki saryog‘ qo‘shilgan xamirdan tayyorlangan taomlar iste’molini kamaytirish kerak.
  • Masalliqlarni qovurish o‘rniga, ovqat tayyorlashning boshqa, masalan, bug‘da, sousda pishirish, kam miqdordagi yog‘da qovurib, pechda qizartirish kabi usullaridan foydalanish tavsiya etiladi.
  • Tarkibiga me’yordan ortiq tuz qo‘shilgan oziq-ovqatlarni iste’mol qilmang! Sosiska, kolbasa, dudlangan, qayta ishlangan va tuzlangan go‘sht hamda baliq mahsulotlari, sho‘r bodring, zaytun mevasi, tuzli pishloqlar, gazaklar, mayonez, ketchup va xantal qo‘shilgan salatlar, souslar shular jumlasidandir.
  • Ovqat tayyorlashda tuzdan iloji boricha kamroq foydalanish va tuzdonni stol ustidan panaga olib qo‘yish tavsiya etiladi.
  • Pishirilayotgan taomlar ta’mini yaxshilash uchun turli o‘t va ziravorlardan foydalanish maqsadga muvofiq.

arenda kvartira tashkent

Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Salomatlik » Ramazon oyida sog‘liq uchun foydali taomlar ro‘yxati – JSST tavsiyasi