12:22 / 20.12.2017
22 276

Мандариннинг шифобахш хусусиятлари

Мандариннинг шифобахш хусусиятлари
Мандарин кўпчилик учун севимли мева турларидан бири. Ушбу мева саломатлик учун ҳам фойдали бўлиб, ўз таркибида каротин, аскорбин кислотаси, С, В6 витаминлари, кальций, магний, темир, руҳ, калий, фосфор каби моддаларни сақлайди. Бундан ташқари, 100 гр мандарин бор-йўғи 53 килокалорияга эга.

Шуниндек, мандарин меваси:

*Иммунитетни мустаҳкамлайди ва онкологик касалликларни олдини олади. Мандарин шарбатини истеъмол қилиш эса жигар саратони хавфини камайтиради.

*Бўғимларни холестериндан ҳалос этади. Шуни унутмаслик керакки, мандаринни бўлаклаган пайтда олиб ташланадиган оқ рангли мембранаси билан бирга қўшиб ейиш лозим.

*Қондаги глюзока миқдорини камайтиради.

*Кўриш қобилиятини яхшилайди.

*Таркибида темир бўлгани сабаб қон таркибини яхшилаш учун кўмак беради.

*Семириб кетишнинг олдини олади.

*Мандарин таркибидаги магний ва В6 витамини асабларни тинчлантиради ва тушкунлик ҳолатидан сақлайди.

*Ушбу цитрус мева тиш ва суякларни мустаҳкамлаш хусусиятига ҳам эга.

arenda kvartira tashkent

Ctrl
Enter
Хато топдИнгизми?
Иборани ажратиб Ctrl+Enter тугмасини босинг
Янгиликлар » Саломатлик » Мандариннинг шифобахш хусусиятлари