Rossiyalik endokrinolog va gastroenterolog Dilyara Lebedeva bug‘doy uni va undan tayyorlangan mahsulotlarning zarari haqida ma’lumot berdi.
Mutaxassisning fikricha, bu unning biologik foydali qiymati juda past. Shu bilan birga, u yuqori kaloriya tarkibiga ega va tarkibida ichakda foydali moddalarning to‘liq so‘rilishiga imkon bermaydigan kleykovina mavjud. Shu sababli bug‘doy unidan tayyorlangan mahsulotlarni kamroq yeyish maqsadga muvofiq.
Shifokor, iloji bo‘lsa, bug‘doy unini guruch, bodom, yong‘oq yoki grechka bilan almashtirishni maslahat beradi.
Bu, ayniqsa, semizlikdan aziyat chekuvchilar va diabetga chalinganlar uchun to‘g‘ri keladi.
“Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boringCtrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Kanadaliklar AQSh tarkibida boʻlishni xohlaydimi? – “Tramp bezori, Mask esa tentak”
Pokistonning Afgʻonistonga zarbalari: “Tehrike Tolibon” qanday harakat?
AQSh hujum qilgan taqdirda Daniya Grenlandiyani himoya qila olmaydi
Zelenskiy Germaniyadagi ittifoqchilar uchrashuvi natijalari haqida nimalar dedi?
Suriyadagi kutilmagan inqilobdan soʻng oʻtgan bir oyda nimalar oʻzgardi?
Los-Anjelesdagi yongʻinlar: 10 kishi halok boʻldi, 9 mingdan ortiq inshoot zarar koʻrdi
Kanada AQSh bilan ehtimoliy savdo urushiga tayyorgarlikni boshladi
Los-Anjelesdagi yongʻinning kosmosdan koʻrinishi