Hasharotlardan tayyorlanuvchi taomlar dunyoda oziq-ovqat tanqisligi bilan bog‘liq vaziyatdan chiqishning yo‘llaridan biri bo‘lishi mumkin. Bu haqda BMTning Oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi tashkiloti mutaxassisi Juliya Muir ma’lum qildi.
“Ko‘plab mintaqalarda hasharotlardan yeguliklar yangilik emas, balki oddiy amaliyotdir: bunday yeguliklarni 2 mlrdga yaqin odam iste’mol qiladi”, deb aytgan mutaxassis.
Muirning ta’kidlashicha, hasharotlar go‘shti o‘zining oziqaviy sifatlariga ko‘ra baliqqa tenglashtirilishi mumkin.
Bundan tashqari, hasharotlardan go‘sht tayyorlash chorvadan go‘sht tayyorlashdan ekologik tozaroqdir. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Hatto meva mumkin emas: jigar uchun zararli uch odat
Chet el valyutalarining o‘zbek so‘miga nisbatan yangi qiymati belgilandi
Jasur Abduraimov: "Olimpiadaga chiqqanimiz ortidan raqiblarning bizga nisbatan hurmati oshadi"
Asab tolalarini mustahkamlashda muhim bo‘lgan vitaminlar
Saudiya Arabistoni valiahd shahzodasi Falastin prezidenti bilan uchrashuv o‘tkazdi
Germaniyada rossiyalik shaxs ikki ukrainalik harbiyni pichoqladi
Timur Kapadze tarixiy natija qayd etilganidan so‘ng nimalar dedi?