
Hasharotlardan tayyorlanuvchi taomlar dunyoda oziq-ovqat tanqisligi bilan bog‘liq vaziyatdan chiqishning yo‘llaridan biri bo‘lishi mumkin. Bu haqda BMTning Oziq-ovqat va qishloq xo‘jaligi tashkiloti mutaxassisi Juliya Muir ma’lum qildi.
“Ko‘plab mintaqalarda hasharotlardan yeguliklar yangilik emas, balki oddiy amaliyotdir: bunday yeguliklarni 2 mlrdga yaqin odam iste’mol qiladi”, deb aytgan mutaxassis.
Muirning ta’kidlashicha, hasharotlar go‘shti o‘zining oziqaviy sifatlariga ko‘ra baliqqa tenglashtirilishi mumkin.
Bundan tashqari, hasharotlardan go‘sht tayyorlash chorvadan go‘sht tayyorlashdan ekologik tozaroqdir. “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing Mavzuga oid yangiliklar