Shifokor-endokrinolog va parhezshunos Tatyana Filippova saraton kasalliligini ko‘zg‘atuvchi mahsulotlar nomini ma’lum qildi.
Uning so‘zlariga qaraganda, ushbu kasallikka chalinishning sabablaridan biri organizmda rafinadlangan uglevodlarning ko‘payishidir. Shu sababli shifokor kunlik ratsiondan qayta ishlangan go‘sht mahsulotlarini chiqarishni tavsiya qilgan.
“Kolbasa, sosiska, sardelka, servelat va yana boshqa qayta ishlangan go‘sht mahsulotlari, shuningdek, konservalash, mahsulot saqlash muddatini uzaytirish uchun, masalan souslarga qo‘shiladigan kimyoviy moddalar ham shular jumlasidandir”, - deydi shifokor.
Ushbu mahsulotlar o‘rniga Filippova tabiiy oziq-ovqatlar, tovuq, qo‘y, mol va baliq go‘shtlarini iste’mol qilishni tavsiya qildi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Shimoliy Koreya Rossiyaga uzoqqa zarba beruvchi qurollar yubordi
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi
20 yoshli o‘zbekistonlik qizni qarindoshi Turkiyaga sotib yubordi
Bayden va Jinping Peruda uchrashdi: «Agar bir-birimizni raqib deb bilsak, munosabatlarni buzamiz»
Rashida Tolib Kongress a’zolariga «achchiq haqiqat»ning suratini ko‘rsatdi
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?
Eron AQSHdan 1 trln dollar kompensatsiya talab qildi
Organizm o‘zini toksinlardan qanday tozalaydi?