Sarimsoq piyozini muntazam iste’mol qilish patogen ichak mikroflorasini yo‘q qiladi, ovqat hazm qilishni yaxshilaydi va hayotni uzaytiradi. Bu haqda «Moskva 24» nashriga diyetolog Anjelika Duval ma’lum qildi.
Sog‘lom ichak uzoq umr ko‘rishning kalitidir, u immunitet tizimining to‘g‘ri ishlashini ta’minlaydi va ko‘plab kasalliklarning manbai bo‘lgan patogen mikrofloraning rivojlanishini to‘xtatishga qodir.
Shifokor sarimsoqni ratsionga kiritishni tavsiya qiladi, u oshqozon-ichak traktining ishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi, bu sizga 10 yil ko‘proq yashash imkonini beradi.
«Sarimsoq ichakdagi patogen mikroflorani o‘ldiradi, unda biz nafas oladigan uchuvchi moddalar mavjud. Ya’ni, u butun tanamizni dezinfeksiya qiladi. Bundan tashqari, u juda ko‘p xrom va molibdenni o‘z ichiga oladi. Xrom qondagi glyukoza darajasini tartibga solishda ishtirok etadi, ya’ni diabet rivojlanishidan himoya qiladi.
Molibden metabolik jarayonlarni tartibga solish uchun kerak, shuning uchun bizning fermentlarimiz yaxshi rivojlangan. Bu bizning ovqat hazm qilishimiz uchun kerak», — deya tushuntirdi shifokor.
Sarimsoqni yangi holida iste’mol qilish yaxshidir. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Tadqiqot: qo‘rqinchli filmlar immunitetni mustahkamlashga yordam beradi
Yevroparlament rahbari Kiyevga TAURUS raketalarini yetkazib berishga chaqirdi
Harri Keyn Bundesligada rekord o‘rnatdi
Toshkentda 7,5 mlrd so‘mlik elektr energiyasini o‘g‘irlagan sex aniqlandi
Mongoliya poytaxtida o‘zbek kurashi bo‘yicha jahon chempionati o‘tkaziladi