
Ba’zi mahsulotlar tarkibidagi foydali moddalar ko‘zlarni kasalliklardan va yoshga bog‘liq o‘zgarishlardan himoya qiladi. Bu haqda diyetolog Irina Kalinina «Moskva 24» telekanaliga bergan intervyusida aytib o‘tdi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, ko‘rishni karotinoid moddalar - lutein, zeaksantin va mezo-zeaksantin kabi moddalar yaxshilaydi, ular organizmda ishlab chiqarilmaydi, lekin pista, petrushka va ismaloq kabi oziq-ovqatlarda mavjud.
«Lutein va zeaksantin ismaloq, bolgar qalampiri, rayhon, petrushka va arugulada eng ko‘p. Ular yashil no‘xat, pista va qovoqda ham ko‘p», — deydi mutaxassis.
Lutein va zeaksantin yetishmovchiligini qoplash uchun siz tegishli parhez qo‘shimchalarini ham olishingiz mumkin.
Bundan tashqari, diyetologning fikriga ko‘ra, oziq-ovqatga qo‘shilgan 18 gramm har qanday sabzavot yoki sariyog‘ karotinoidlarning yemilishini 5 foiz dan 25 foizgacha oshiradi. “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar