Mutaxassislarning fikricha, ortiqcha vazn olish xavfini vujudga keltirmaydigan va sog‘liqqa foydali non turi mavjud. Bu haqda AQSHlik diyetolog mutaxassis, shifokor Emi Li ma’lum qildi, deb yozadi OAV.
Uning so‘zlariga ko‘ra, undirilgan bug‘doydan tayyorlanadigan non ozishni xohlaydigan yoki shunchaki sog‘lig‘iga g‘amxo‘rlik qiladiganlar uchun shubhasiz afzalliklarga ega. U un hosil qilishdan oldin suvda unib chiqqan donalardan tayyorlanadi. Olingan non tarkibida uglevodlar va kaloriyalar kam, glisemik indeksi past va organizm tomonidan oson hazm qilinadi.
Unib chiqqan bug‘doy nonida ko‘plab vitamin va minerallar ham mavjud. Uning navlari tarkibida tolaning yuqoriligi tufayli to‘yimlilik darajasi ortadi. Yong‘oq va urug‘lar shaklida qo‘shimchalar qo‘shimcha foyda keltiradi.
An’anaviy oq nondan farqli o‘laroq, ungan bug‘doy non tozalangan uglevodlardan tayyorlanmaydi va uni iste’mol qilish semirish, 2-toifa diabet va boshqa bir qator jiddiy kasalliklar xavfini kamaytiradi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
So‘rovnoma: Isroilliklarning 64 foizi Netanyaxu hukumatiga ishonmaydi
Ukraina Kursk viloyatidan qo‘shinlarini olib chiqish niyatida emas
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi
Ukraina askari mashg‘ulotlardan bir hafta o‘tib qanday qilib asirga tushganini aytib berdi