Saharlik paytida yengil taomlanish lozim. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti Ramazon oyida sog‘lom ovqatlanish bo‘yicha tavsiyalar berdi. Qayd etilishicha, “og‘izni yopish”dan oldin ovqat yeyish lozim.
“Saharlik paytida yengil taomlanish lozim. Bu ayniqsa ro‘za tutishni maqsad qilgan katta yoshdagi insonlar, o‘smirlar, homilador ayollar, emizikli farzandi bor onalar hamda bolalar uchun ham muhim”, - deyiladi xabarda.
Ta’kidlanishicha, yengil nonushta sifatida sabzavotlar, tarkibida uglevod mavjud bo‘lgan donli nonlar yoki bulochkalar, sut mahsulotlari (tuzsiz pishloq, suzma, sut) yoki tuxum kabi oqsilga boy mahsulotlarni iste’mol qilish foydali.
Ko‘p miqdordagi tanavvul jig‘ildon qaynashi va bezovtalikka sabab bo‘lishi qayd etilgan.
Saharlik uchun JSST tavsiyalari:
- ikki burda non;
- sabzavotli omlet yoki yaxshi qaynatilgan tuxum;
- to‘g‘ralgan sabzavotlar;
- pishloq yoki sut mahsulotlari;
- choy;
- yetarli miqdorda suv.
Saharlik, Ramazon oyi, Iftorlik, Nonushta “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
Superliga. OKMK safarda "Paxtakor"ni mag‘lub etdi va 11 yillik qora an’anaga chek qo‘ydi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”