Saharlik paytida yengil taomlanish lozim. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti Ramazon oyida sog‘lom ovqatlanish bo‘yicha tavsiyalar berdi. Qayd etilishicha, “og‘izni yopish”dan oldin ovqat yeyish lozim.
“Saharlik paytida yengil taomlanish lozim. Bu ayniqsa ro‘za tutishni maqsad qilgan katta yoshdagi insonlar, o‘smirlar, homilador ayollar, emizikli farzandi bor onalar hamda bolalar uchun ham muhim”, - deyiladi xabarda.
Ta’kidlanishicha, yengil nonushta sifatida sabzavotlar, tarkibida uglevod mavjud bo‘lgan donli nonlar yoki bulochkalar, sut mahsulotlari (tuzsiz pishloq, suzma, sut) yoki tuxum kabi oqsilga boy mahsulotlarni iste’mol qilish foydali.
Ko‘p miqdordagi tanavvul jig‘ildon qaynashi va bezovtalikka sabab bo‘lishi qayd etilgan.
Saharlik uchun JSST tavsiyalari:
- ikki burda non;
- sabzavotli omlet yoki yaxshi qaynatilgan tuxum;
- to‘g‘ralgan sabzavotlar;
- pishloq yoki sut mahsulotlari;
- choy;
- yetarli miqdorda suv.
Saharlik, Ramazon oyi, Iftorlik, Nonushta “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Tramp Putinga qo‘ng‘iroq qilib, Ukrainadagi urushni muhokama qildi
Immunitetni ko‘tarish uchun 6 ta eng yaxshi vitamin
Trampning o‘g‘li Zelenskiy yaqin orada «nafaqadan» mahrum bo‘lishini yozdi
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
KXDR askarlarlari urushga kirdi. Razvedka nima demoqda?
Ramzan Qodirov Allamjonovga uyushtirilgan suiqasd yuzasidan munosabat bildirdi
Kiyev: Tramp inauguratsiyasigacha «tinchlik rejalari» haqidagi gaplar asossiz