Qahva kuniga ikki chashkadan ortiq iste’mol qilinsa, sog‘liq uchun potensial muammolar manbai bo‘lishi mumkin. Bu haqda Public News Service diyetolog Nuriya Dianovaga asoslanib ma’lumot berdi.
Mutaxassisning fikriga ko‘ra, ikki stakan qahvani kunning ikki qismida ichish muhim: ertalab va kechqurun. «Kofening haddan tashqari ko‘p bo‘lishi yurak urishi va boshqa sohalarda noqulayliklarga olib kelishi mumkin. Biroq, agar siz oqilona chegaralarga rioya qilsangiz, tashvishlanishga hojat yo‘q», deydi Dianova.
Shu bilan birga, ovqatlanish mutaxassisi oshqozon yarasi, pankreatit va aritmiya bilan og‘rigan odamlarga ushbu tetiklantiruvchi ichimlikdan voz kechishni maslahat berdi.
“Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boringCtrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Turkiya o‘zining birinchi kvant kompyuterini taqdim etdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Respublikada bo‘lishi nomaqbul deb topilgan shaxslarning ro‘yxati shakllantiriladi
Lukashenko agar norozilik namoyishlari bo‘lsa, Belarusda internetni butunlay “uzish” bilan tahdid qildi