1. Choy judayam ko‘p antioksidantlarga ega, mo‘’tadil iste’mol qilingandan u immun tizimini yaxshilaydi va yurak – tomir kasalliklarini oldini oladi.
2. Dorilarni choy bilan ichish yaramaydi.
3. Achchiq choy ichmang. Choydagi kofein va tanin moddalari bosh og‘rig‘i, uyqusizlikka sabab bo‘lishi mumkin.
4. Sovuq choy ichmaslikka harakat qiling. U buyrakda tosh yig‘ilishiga sabab bo‘ladi.
5. Och qoringa choy ichmang, ayniqsa tongda. Bu oshqozon va jigarga zarar qiladi.
6. Besh soatdan ortiq turgan choyni ichmang. Bunday choyda zararli bakteriyalar ko‘payadi.
7. Ovqat tanovul qilish vaqtida choy ichish tavsiya etilmaydi. Bu ishni ovqatdan yarim soat avval yoki keyin bajargan ma’qul. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudining orderi Isroilni nega qo‘rqityapti?
Husiylar Isroil aviabazasiga gipertovushli raketa bilan zarba berdi
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Jigar uchun eng foydali bo‘lgan 9 ta mahsulot
Medvedev: "Tramp Ukraina mojarosiga barham berishi mumkin"
Putin «Oreshnik» raketalari qurollanishga qabul qilinishi va seriyali ishlab chiqarilishini e’lon qildi