
1. Choy judayam ko‘p antioksidantlarga ega, mo‘’tadil iste’mol qilingandan u immun tizimini yaxshilaydi va yurak – tomir kasalliklarini oldini oladi.
2. Dorilarni choy bilan ichish yaramaydi.
3. Achchiq choy ichmang. Choydagi kofein va tanin moddalari bosh og‘rig‘i, uyqusizlikka sabab bo‘lishi mumkin.
4. Sovuq choy ichmaslikka harakat qiling. U buyrakda tosh yig‘ilishiga sabab bo‘ladi.
5. Och qoringa choy ichmang, ayniqsa tongda. Bu oshqozon va jigarga zarar qiladi.
6. Besh soatdan ortiq turgan choyni ichmang. Bunday choyda zararli bakteriyalar ko‘payadi.
7. Ovqat tanovul qilish vaqtida choy ichish tavsiya etilmaydi. Bu ishni ovqatdan yarim soat avval yoki keyin bajargan ma’qul.
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar