Quyida kundalik hayotimizda qo‘llash uchun qulay va inson organizmi uchun kerakli bo‘lgan lavlagining 5 ta foydali xususiyatlari bilan tanishing:
1. Qabziyat bezovta qilsa, 100-150 gr. qaynatilgan lavlagini och qoringa iste’mol qiling.
2. Qon kamayganda, teng miqdordagi sabzi, lavlagi, turp sharbatini aralashtiring. Kuniga 1-2 osh qoshiqdan ovqatdan avval qabul qiling.
3. Sabzi, bodring, lavlagi sharbatini teng miqdorda aralashtirib, 1 soat davomida muzlatkichda tindiring. Yarim stakandan ichiing. Bu sharbatlar
aralashmasi jigar va ichak faoliyatini yaxshilaydi, immunitetni ko‘tarib, ko‘rish qobiliyatini tiklaydi. Tayyor sharbatni bir kundan ortiq saqlamang.
4. Flebit (tomirlar shamollashi)da 50 gr. lavlagi bargini 1 litr qaynagan suvda damlang. 10 daqiqa tindiring va ovqatdan so‘ng yarim stakandan iste’mol qiling. Tomirlar faoliyatini yaxshilaydi.
5. Qon bosimi yuqori bo‘lganda, lavlagi sharbatini asal bilan aralashtirib, yarim stakandan kuniga 3-4 marta iching. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Lukashenko G‘arbga tahdid bilan chiqdi
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Toshkentda 02 kodli avtoraqamlar taxminan qachon paydo bo‘lishi aytildi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi