Kartoshkadan oddiyroq narsa yo‘qdek ko‘rinsa ham, bu oddiy mahsulotdan ko‘plab o‘ziga xos va mazali taomlar tayyorlash mumkin.
Ispancha tortilya
Kartoshkali tortilya — kartoshka va piyoz aralashtirilgan tuxumli quymoq. Ko‘pincha nonushtada tortiladi.
Bu taomga kartoshka va piyozdan boshqa sabzavotlar ham ishlasa bo‘ladi. Tuxumga aralashtirishdan oldin, u bilan bir vaqtda tayyor bo‘lishi uchun xom sabzavotlar pishirib olinadi.
Portugalcha kartoshkali kroketlar
Talqon sepilib qovurilgan kartoshkali pyuredan tayyorlangan bu taom dastlab Fransiyada paydo bo‘lgan. Keyinchalik kroketlar ham noyob taom, ham fastfud sifatida dunyoga mashhur bo‘lib ketdi.
Kartoshkali klyoska
Odatda klyoska sho‘rvaga qo‘shiladi, lekin uni ikkinchi taom sifatida ham tortish mumkin. U ko‘pchilik Evropa mamlakatlari oshxonalarida ham ishtirok etadi.
Qiyma solingan klyoska Belarus an’anaviy oshxonasida seppelina deb ataladi.
Manba: «Daryo» “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
«Real Madrid» ustozi Karlo Anchelotti kechagi g‘alabadan so‘ng nimalar dedi?
Erdo‘g‘on: «Isroil Gitlerdan ham o‘tib ketdi»
O‘zbekistonda zilzilaga tayyorgarlik kuchaytiriladi
Biznes imkoniyatingizni kengaytiring
AQSH razvedkasi: Ukraina 2024 yil oxirigacha urushda yutqazishi mumkin
Qondagi shakar miqdorini tartibga soluvchi foydali meva nomi aytildi
Xotirani yaxshilashning juda oddiy usuli topildi
Sirdaryoda budjetga juda ko‘p miqdorda zarar yetkazgan mayning ferma aniqlandi