20:24 / 17.03.2017
13 685

Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari

Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari

Kartoshkadan oddiyroq narsa yo‘qdek ko‘rinsa ham, bu oddiy mahsulotdan ko‘plab o‘ziga xos va mazali taomlar tayyorlash mumkin.

Ispancha tortilya

Kartoshkali tortilya — kartoshka va piyoz aralashtirilgan tuxumli quymoq. Ko‘pincha nonushtada tortiladi.

Bu taomga kartoshka va piyozdan boshqa sabzavotlar ham ishlasa bo‘ladi. Tuxumga aralashtirishdan oldin, u bilan bir vaqtda tayyor bo‘lishi uchun xom sabzavotlar pishirib olinadi.

Portugalcha kartoshkali kroketlar

Talqon sepilib qovurilgan kartoshkali pyuredan tayyorlangan bu taom dastlab Fransiyada paydo bo‘lgan. Keyinchalik kroketlar ham noyob taom, ham fastfud sifatida dunyoga mashhur bo‘lib ketdi.

Kartoshkali klyoska

Odatda klyoska sho‘rvaga qo‘shiladi, lekin uni ikkinchi taom sifatida ham tortish mumkin. U ko‘pchilik Evropa mamlakatlari oshxonalarida ham ishtirok etadi.

Qiyma solingan klyoska Belarus an’anaviy oshxonasida seppelina deb ataladi.

Manba: «Daryo»

arenda kvartira tashkent


Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Hayot uchun » Kartoshkani pishirishning o‘zgacha usullari