Amerikalik olimlar navbatdagi tadqiqotlar natijasida achchiq qalampir solingan taomni doimiy ravishda iste’mol qilish, lekin me’yorni bilish organizm uchun juda foydali ekanini aniqlashdi. Ma’lum bo‘ldiki, qalampirning achchig‘i organizmning sho‘r narsalarga nisbatan sezuvchanligini oshirarkan.
— Inson miyasidagi sho‘r va achchiqni sezuvchi markazlar bir-biriga juda yaqin joylashgan, — dedi olimlardan biri. — Har kuni me’yoridan oshirmay qalampirli taom iste’mol qilinganda, qalampirdagi kapsaitsin moddasi tuz miqdori uchun javobgar to‘qimalarni yanada faollashtirib yuboradi. Natijada odam sho‘rdan tiyiladi. Bu esa barchaga ma’lumki, insonni ko‘plab xavfli xastaliklardan saqlab qoladi.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
AQSHda 10 yoshli bola politsiyaga qo‘ng‘iroq qilib, matematikadan uy vazifasini bajarishda yordam so‘radi
Rossiya Davlat dumasiga rus tilini bilmaydigan migrant bolalarni maktablarga kiritishni taqiqlash loyihasi kiritildi
Migren, klaster sefalgiya, zo‘riqish... Bosh og‘rig‘ining necha turi mavjud?
Sayxunobodda qarzdor otadan salkam 75 mln so‘m aliment pullari undirildi
Xonanda Munisa Rizayeva ilk marta ona bo‘ldi
Kipr hukumati rossiyalik va ukrainalik milliarderlarning «oltin» pasportlarini olib qo‘ydi
Eron oliy rahnamosi Netanyaxuni qatl qilishga chaqirdi