Amerika kardiologlar assotsiatsiyasi qondagi xolesterin darajasining oshishi va buning natijasida tomirlarda aterosklerotik toshmalarning paydo bo‘lishi aniq bir insonda almashinuv jarayonlarining buzilishi bilan bog‘liq deb, hisoblaydi.
Tuxumga kelsak, agar inson organizmi mazkur mahsulotni yaxshi qabul qilsa, unda allergiya yoki hazm qilolmaslik hollari bo‘lmasa, tuxumni me’yorida iste’mol qilishi mumkin. Tuxum oqi aminokislotali tarkibiga ko‘ra muvozanat saqlaydi.
Tuxumda haqiqatan yuqori zichlikdagi lipoproteinlar (yomon xolesterin) bor, ammo shuningdek, uning tarkibida xolesterinni organizmdagi almashinuv jarayonlariga kiritishga yordam beruvchi litsitin ham mavjud.
Tuxum sarig‘ining D vitaminining manbalaridan biri ekanini unutmaslik kerak. U baliq yog‘idan keyin ikkinchi o‘rinda turadi. Har kuni 2 ta tuxum iste’mol qilish organizmga zarar keltirmaydi. Agar ozishni istasangiz, dastlabki paytda faqat tuxum oqini iste’mol qilganingiz ma’qul. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Yana ikki xorijiy kompaniya O‘zbekistonda pullik avtomobil yo‘li qurishga qiziqyapti
Toshkent-Andijon pullik yo‘li loyihasi 4,65 mlrd dollarga baholandi
Ruslanbek Jiyanov: "Yaponiya terma jamoasi bilan ikki yil avval ham to‘qnash kelganmiz"
Xorazmda Eron korxonalari uchun alohida sanoat zonasi tashkil etilyapti
Tbilisidagi namoyishlar: politsiya qalampir gazidan foydalandi
Ivan Boshkovich: "O‘yin vaqtidagi emotsiyalar normal holat"
Kuleba Rossiya qachon muzokaralarda ishtirok etishi mumkinligi haqida gapirdi