AQSh, Italiya, Ispaniya hamda Buyuk Britaniyaning bir guruh olimlari qovurilgan kartoshka iste’mol qilish erta o‘lim xavfini tezlashtirishini aniqladi. Tadqiqot maqolasi American Journal of Clinical Nutrituon jurnalida chop etildi.
Tadqiqotchilar bunday qarorga 4400 nafar ko‘ngillilarni sakkiz yil davomida kuzatishdan so‘ng keldi. O‘tgan davr mobaynida 236 nafar bemor olamdan o‘tgan.
Olimlar asosiy e’tiborni ovqat iste’mol qilish odatlariga qaratdi va haftasiga eng kamida ikki porsiya qovurilgan kartoshka yeyish erta o‘lim xavfini ikki martaga oshirishini aniqladi. Ta’kidlanishicha, qaynatilgan yoki pishirilgan kartoshkada bu kabi xavf mavjud emas. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”
Slovakiya bosh vaziri Putinning taklifini qabul qildi
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
O‘zbekistonda onkologik kasallikka chalingan ayollar bepul davolanadi
Bosh kiyimsiz yurishning organizmga qanday ta’siri bor?