Kanadaning Alberta universiteti olimlarining aniqlashicha, shakarni ko‘p miqdorda iste’mol qilish ichak yalig‘lanishiga olib kelishi mumkin.
Tadqiqotchilar tajribani sichqonlarda o‘tkazgan, mitti hayvonlarni ma’lum vaqt davomida asosan shakar bilan oziqlantirildi, natijada ularning ichak to‘qimalariga zarar yetgan.
Shakar zararli bakteriyalarning faollashishiga sabab bo‘lgani ma’lum bo‘ldi.
Bundan tashqari, zararli bakteriyalar ichak sohasidan bemalol tananing boshqa qismlariga o‘tishi mumkin.
Olimlarning fikriga ko‘ra, shakarni haddan ziyod ko‘p iste’mol qilish alsgeymer va parkinson (nerv sistemasining bo‘zilishi: asosan yoshi katta insonlarda kuzatiladigan qo‘l qaltirish holatlari) kabi boshqa qator kasalliklarning rivojlanishiga olib kelishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
O‘zbekistonda onkologik kasallikka chalingan ayollar bepul davolanadi
Slovakiya bosh vaziri Putinning taklifini qabul qildi
Bosh kiyimsiz yurishning organizmga qanday ta’siri bor?
Medvedev Rossiya NATO harbiy bazalariga zarba yo‘llashi mumkinligini istisno qilmadi
Endi «Doimiy yashash joyiga ro‘yxatga qo‘yish» qulaylashdi (video)
Organizmda qaysi turdagi vitamin yetishmayotganini qanday aniqlash mumkin?
Gretsiyada minglab odamlar NATOga qarshi namoyish o‘tkazdi
Erdo‘g‘on: “Turkiya G‘azo mojarosi tugamaguncha Falastinni qo‘llab-quvvatlaydi”