Choy tarkibida bakteriyalar, hatto, zamburug‘lar bo‘lishi mumkin. Ularni esa faqat qaynoq suv bartaraf etadi.
Qaynamagan suvga damlangan choy sog‘lik uchun xavfli bo‘lishi mumkin, deb yozadi «Focus Online» nashri Germaniyada xavf-xatarni baholash federal instituti chop etgan ma’lumotlarga tayanib.
Nashrning ta’kidlashicha, iliq suv (26 — 30 daraja) choyda bo‘lishi mumkin bo‘lgan xavfli mikroblarni o‘ldirish uchun yetarli bo‘lmaydi. Gazetaning yozishicha, choy tarkibida mog‘or, zamburug‘ yoki bakteriyalar, hatto, salmonella ham bo‘lishi mumkin. Ekspertlarning fikricha, odam o‘zini ehtiyot qilishi uchun choyni faqat qaynoq suv bilan damlashi zarur.
Shuningdek, choyni soatlab dam yedirish tavsiya etilmaydi. Choyni damlagandan so‘ng ichsa bo‘ladigan eng maqbul vaqt — besh daqiqa. “Zamin” yangiliklarini “Twitter”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
AQSHda 10 yoshli bola politsiyaga qo‘ng‘iroq qilib, matematikadan uy vazifasini bajarishda yordam so‘radi
Rossiya Davlat dumasiga rus tilini bilmaydigan migrant bolalarni maktablarga kiritishni taqiqlash loyihasi kiritildi
Migren, klaster sefalgiya, zo‘riqish... Bosh og‘rig‘ining necha turi mavjud?
Sayxunobodda qarzdor otadan salkam 75 mln so‘m aliment pullari undirildi
Xonanda Munisa Rizayeva ilk marta ona bo‘ldi
Kipr hukumati rossiyalik va ukrainalik milliarderlarning «oltin» pasportlarini olib qo‘ydi
Eron oliy rahnamosi Netanyaxuni qatl qilishga chaqirdi