Foto: www.google.com
Oksford universiteti olimlari tovuq go‘shtining zararli ekanligi haqida xabar berishdi. Ushbu tadqiqotda turli yoshdagi va millatdagi 500 ming kishi ishtirok etdi. Shifokorlar ovqatlanish davomida ularning tibbiy tarixi bilan qiziqishdi, deb yozadi “Xalq so‘zi" nashri.
Shunday qilib, 20 ming odam saraton kasalligiga chalingan bo‘lib, ajablanarlisi, ularning barchasi ko‘pincha tovuq go‘shti iste’mol qilishgan ekan. Shu bois mutaxassislar ushbu go‘sht saraton paydo bo‘lishiga ta’sir qiladi, degan xulosaga kelishdi.
Olimlarning fikricha, bu kanserogenlarga bog‘liq bo‘lib,go‘shtning sifatiga tovuqning qanday o‘stirilgani va qay tarzda boqilgani ta’sir qiladi.
Shuningdek, qovurilgan tovuq go‘shti terisi esa alohida xavf tug‘dirishini ham ta’kidlashdi. Tovuq go‘shti terisida ko‘plab xavfli moddalar va xolesterin mavjud bo‘lib, ular qon tomirlarini yopib, qon ivishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
AQSHda 10 yoshli bola politsiyaga qo‘ng‘iroq qilib, matematikadan uy vazifasini bajarishda yordam so‘radi
Rossiya Davlat dumasiga rus tilini bilmaydigan migrant bolalarni maktablarga kiritishni taqiqlash loyihasi kiritildi
Migren, klaster sefalgiya, zo‘riqish... Bosh og‘rig‘ining necha turi mavjud?
Sayxunobodda qarzdor otadan salkam 75 mln so‘m aliment pullari undirildi
Xonanda Munisa Rizayeva ilk marta ona bo‘ldi
Kipr hukumati rossiyalik va ukrainalik milliarderlarning «oltin» pasportlarini olib qo‘ydi
Eron oliy rahnamosi Netanyaxuni qatl qilishga chaqirdi