Foto: www.google.com
Oksford universiteti olimlari tovuq go‘shtining zararli ekanligi haqida xabar berishdi. Ushbu tadqiqotda turli yoshdagi va millatdagi 500 ming kishi ishtirok etdi. Shifokorlar ovqatlanish davomida ularning tibbiy tarixi bilan qiziqishdi, deb yozadi “Xalq so‘zi" nashri.
Shunday qilib, 20 ming odam saraton kasalligiga chalingan bo‘lib, ajablanarlisi, ularning barchasi ko‘pincha tovuq go‘shti iste’mol qilishgan ekan. Shu bois mutaxassislar ushbu go‘sht saraton paydo bo‘lishiga ta’sir qiladi, degan xulosaga kelishdi.
Olimlarning fikricha, bu kanserogenlarga bog‘liq bo‘lib,go‘shtning sifatiga tovuqning qanday o‘stirilgani va qay tarzda boqilgani ta’sir qiladi.
Shuningdek, qovurilgan tovuq go‘shti terisi esa alohida xavf tug‘dirishini ham ta’kidlashdi. Tovuq go‘shti terisida ko‘plab xavfli moddalar va xolesterin mavjud bo‘lib, ular qon tomirlarini yopib, qon ivishiga olib keladi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Navoiyda YPX xodimlari ko‘z oldidagi qoidabuzarlikka ko‘z yumdi
Saudiyadagi forumda G‘azo urushi muhokama qilindi: «Isroilni to‘xtata oladigan yagona davlat – AQSH»
OAV erkinligi reytingi: Dunyodagi vaziyat - oxirgi 10 yildagi eng yomoni
Zaporoje viloyatining Rabotino shahri shimolida Rossiya bayrog‘i ko‘tarildi
AQSH Rossiyani Ukrainaga qarshi kimyoviy qurol qo‘llaganlikda aybladi
“Xufyona iqtisodiyotga qarshi kurash illyuziyasi” — Soliq qo‘mitasining rejalari nega tanqidga uchradi?
Keksayganda ham yosh ko‘rinish uchun qanday hayot tarzini kechirish kerak?