Ovqatlanish ratsionida tovuq tuxumlarining borligi yurak-qon tomir kasalliklari rivojlanishiga qay darajada ta’sir qiladi? Garvard universiteti Jamoatchilik salomatligi maktabi mutaxassislari ushbu savolga aniqlik kiritishdi.
Ular 34 yil davomida avvaliga jiddiy surunkali kasallikka uchramagan 200 mingdan ortiq ko‘ngilliga oid ma’lumotlarni tahlil qilishdi.
Tajriba yakunida aniqlandiki, bir kunda bir dona tuxum iste’mol qilish hech qanaqasiga infarkt, insult va yurakning ishemik kasalliklari xavfini oshirish bilan bog‘liq emas ekan. Boz ustiga, nonushtada ikkitadan tuxum yeyish zarar qilmaydi. Faqat buni haftasiga uch-to‘rt marotabadan ko‘paytirish kerak emas.
O‘z navbatida 2 tip qandli diabeti bilan og‘riydigan insonlarga tuxumni kamroq iste’mol qilish tavsiya etildi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
OAV erkinligi reytingi: Dunyodagi vaziyat - oxirgi 10 yildagi eng yomoni
AQSH sun’iy intellektga yadro quroli ustidan nazoratni bermaslikka chaqirdi
Baydenning maslahatchisi: AQSHning Ukrainaga yordami Rossiyani to‘xtata olmaydi
Keksayganda ham yosh ko‘rinish uchun qanday hayot tarzini kechirish kerak?
Erkin Komilov Sherali Jo‘rayev bilan o‘tgan yoshligi va Zulxumor Qodirova haqida nimalarni gapirdi?
Navoiyda YPX xodimlari ko‘z oldidagi qoidabuzarlikka ko‘z yumdi
“Zenit” futbolchisi Fayzullayev haqida nimalar dedi?