Ovqatlanish ratsionida tovuq tuxumlarining borligi yurak-qon tomir kasalliklari rivojlanishiga qay darajada ta’sir qiladi? Garvard universiteti Jamoatchilik salomatligi maktabi mutaxassislari ushbu savolga aniqlik kiritishdi.
Ular 34 yil davomida avvaliga jiddiy surunkali kasallikka uchramagan 200 mingdan ortiq ko‘ngilliga oid ma’lumotlarni tahlil qilishdi.
Tajriba yakunida aniqlandiki, bir kunda bir dona tuxum iste’mol qilish hech qanaqasiga infarkt, insult va yurakning ishemik kasalliklari xavfini oshirish bilan bog‘liq emas ekan. Boz ustiga, nonushtada ikkitadan tuxum yeyish zarar qilmaydi. Faqat buni haftasiga uch-to‘rt marotabadan ko‘paytirish kerak emas.
O‘z navbatida 2 tip qandli diabeti bilan og‘riydigan insonlarga tuxumni kamroq iste’mol qilish tavsiya etildi. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
AQSHda 10 yoshli bola politsiyaga qo‘ng‘iroq qilib, matematikadan uy vazifasini bajarishda yordam so‘radi
Rossiya Davlat dumasiga rus tilini bilmaydigan migrant bolalarni maktablarga kiritishni taqiqlash loyihasi kiritildi
Migren, klaster sefalgiya, zo‘riqish... Bosh og‘rig‘ining necha turi mavjud?
Sayxunobodda qarzdor otadan salkam 75 mln so‘m aliment pullari undirildi
Xonanda Munisa Rizayeva ilk marta ona bo‘ldi
Kipr hukumati rossiyalik va ukrainalik milliarderlarning «oltin» pasportlarini olib qo‘ydi
Eron oliy rahnamosi Netanyaxuni qatl qilishga chaqirdi