Amerikalik olimlar shokoladning yurak-qon tomir tizimi uchun foydali ekanligini isbotlashdi.
Shokolad va yurak-qon tomir kasalliklari o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qilish uchun 300 ming kishidan olingan ma’lumotlar tahlil qilindi. Ma’lum bo‘lishicha, haftasiga kamida bir marta shokolad iste’mol qilgan odamlarda yurak xastaligi xavfi boshqalarnikiga qaraganda 8 foizga kam bo‘ladi.
Mazkur ijobiy natijalar shokolad tarkibida stearin kislotasi, flavonoidlar va polifenollarning mavjudligi bilan izohlandi. Ushbu birikmalarning barchasi yurak faoliyatini kuchaytiradi. Ammo shokoladni haddan ziyod iste’mol qilish semirish va diabetga olib kelishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Toshkent-Andijon pullik yo‘li loyihasi 4,65 mlrd dollarga baholandi
SSKA ustozi Fedotov Abbos Fayzullayevning jamoaga qaytgani haqida nima dedi?
Rossiya bilan hamkorlikda Qashqadaryoda osma yo‘l quriladi
Xorazmda Eron korxonalari uchun alohida sanoat zonasi tashkil etilyapti
U-23 Osiyo Kubogi. O‘zbekiston so‘nggi daqiqalarda gol o‘tkazib yubordi va 2-o‘rin bilan yakunladi
Kuleba Rossiya qachon muzokaralarda ishtirok etishi mumkinligi haqida gapirdi
Superliga. "Bunyodkor" bu safar "Surxon"ga imkoniyatni boy berdi
Buyuk Britaniya va Ukraina 100 yillik hamkorlik bo‘yicha muzokaralarni boshladi