Amerikalik olimlar shokoladning yurak-qon tomir tizimi uchun foydali ekanligini isbotlashdi.
Shokolad va yurak-qon tomir kasalliklari o‘rtasidagi bog‘liqlikni tahlil qilish uchun 300 ming kishidan olingan ma’lumotlar tahlil qilindi. Ma’lum bo‘lishicha, haftasiga kamida bir marta shokolad iste’mol qilgan odamlarda yurak xastaligi xavfi boshqalarnikiga qaraganda 8 foizga kam bo‘ladi.
Mazkur ijobiy natijalar shokolad tarkibida stearin kislotasi, flavonoidlar va polifenollarning mavjudligi bilan izohlandi. Ushbu birikmalarning barchasi yurak faoliyatini kuchaytiradi. Ammo shokoladni haddan ziyod iste’mol qilish semirish va diabetga olib kelishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Rossiya yuzlab yamanliklarni Ukrainaga qarshi urushga yolladi
Xitoy Yaponiya va sakkizta davlat fuqarolariga vizasiz rejimni joriy etadi
Abdusalom Azizovning DXX raisligidan haydalgani tasdiqlandi
O‘zbekistonda kelasi hafta boshida qanday ob-havo bo‘lishi ma’lum qilindi
Milliy tibbiyot markaziga O‘zbekiston Davlat Standarti milliy sertifikati topshirildi