Foto: «Wikimedia»
Olimlar go‘sht va sut mahsulotlari iste’mol qilinishini inkor etuvchi vegetarianlikdan insonning suyaklari zarar ko‘rishi mumkinligini ma’lum qilishdi.
Tadqiqot o‘tkazilib, teng yarmi go‘shtxo‘rlar, teng yarmi o‘simlikxo‘rlardan iborat 72 kishining tovon suyaklari ultratovushda o‘rganilgan. Shunda suyaklarning holatini ko‘rsatuvchi 12 xil marker aniqlandi: A va V6 vitaminlari, lizin, leysin, omega-3 yog‘ kislotalari, R selenoproteini, yod, kalsiy, magniy va boshqa moddalar.
Olimlarning xulosasiga ko‘ra, go‘shtsiz ovqatlanish oxir-oqibat suyaklarning mo‘rtlashuviga olib keladi. Tadqiqotchilar aniqlashlaricha, faqat hayvon mahsulotlarida mavjud bo‘ladigan oziq moddalari yetishmovchiligi oqibatida veganlar (vegetarianlar)ning suyaklari mo‘rtroq bo‘ladi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Toshkent viloyatida ekologiya inspektorlari hujumga uchradi
Buxoroda yodgorliklarni ta’mirlashga ajratilgan 3,3 mlrd so‘m talon-toroj qilindi
Toshkentda MDH ko‘ngillilari forumi boshlandi
Har bir qizning orzusi: turk seriallaridagi eng chiroyli 4 ta to‘y
Shoygu Ukraina dronlariga qarshi qo‘llaniladigan yangi vositalar bilan tanishdi
Ukraina 300 mingta dron sotib olish uchun pul ajratadi
Moskvada Ukrainadan tortib olingan NATO harbiy texnikalari ko‘rgazmasi o‘tkazildi