Foto: «Wikimedia»
Olimlar go‘sht va sut mahsulotlari iste’mol qilinishini inkor etuvchi vegetarianlikdan insonning suyaklari zarar ko‘rishi mumkinligini ma’lum qilishdi.
Tadqiqot o‘tkazilib, teng yarmi go‘shtxo‘rlar, teng yarmi o‘simlikxo‘rlardan iborat 72 kishining tovon suyaklari ultratovushda o‘rganilgan. Shunda suyaklarning holatini ko‘rsatuvchi 12 xil marker aniqlandi: A va V6 vitaminlari, lizin, leysin, omega-3 yog‘ kislotalari, R selenoproteini, yod, kalsiy, magniy va boshqa moddalar.
Olimlarning xulosasiga ko‘ra, go‘shtsiz ovqatlanish oxir-oqibat suyaklarning mo‘rtlashuviga olib keladi. Tadqiqotchilar aniqlashlaricha, faqat hayvon mahsulotlarida mavjud bo‘ladigan oziq moddalari yetishmovchiligi oqibatida veganlar (vegetarianlar)ning suyaklari mo‘rtroq bo‘ladi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
BAAda isroillik ravvin o‘ldirib ketildi
Ukraina Kursk oblastida egallab olgan hududlarining 40 foizdan ortig‘ini yo‘qotdi
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Isroilning Iordaniyadagi elchixonasi yonida otishma yuz berdi
Tayvanning sobiq prezidenti Ukraina borasida kutilmagan bayonot berdi
Shahram G‘iyosovning Eymantas Stanionisga qarshi jangi sanasi ma’lum bo‘ldi
O‘zbekistonda 1 dekabrdan uy-joyni ta’mirlash uchun kreditga arizalar qabul qilinadi
Milliy tibbiyot markaziga O‘zbekiston Davlat Standarti milliy sertifikati topshirildi