Foto: Alamy
Tez-tez kolbasa iste’mol qilish sog‘liqqa jiddiy zarar yetkazishi mumkin, dedi vrach-gastroenterolog Inna Mazko.
Uning so‘zlariga ko‘ra, oshqozon-ichak kasalliklaridan aziyat chekadiganlar bu mahsulotni umuman iste’mol qilmasliklari kerak.
"Kolbasa tarkibida go‘sht ko‘pi bilan 40 foizgacha bo‘ladi. Buning ustiga, ushbu go‘shtning sifati past, submahsulotlar bo‘ladi. Qolganlari esa soya, kraxmal, jelatin, oziq-ovqat qo‘shimchalari, bo‘yoqlardir" – dedi u.
Mutaxassisning qayd etishicha, kolbasaga pushti rang berish uchun saraton keltirib chiqarishi mumkin bo‘lgan nitritlardan foydalaniladi. Bundan tashqari, mahsulotga kalsiy o‘zlashtirilishiga zarar yetkazadigan hamda osteoporoz va raxit kasalliklarini keltirib chiqaradigan fosfatlar qo‘shiladi.
Shifokor kolbasa sotib olayotganda mahsulot tarkibiga jiddiy e’tibor berish, imkoni bo‘lsa uni uyda tayyorlash kerakligini aytdi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Rossiya qo‘shinlari Avdeyevkadagi ikkita qishloqni egallab oldi
Teraktdan keyin Rossiyadagi Tojikiston fuqarolari nafrat va tajovuzga duchor bo‘lmoqda
«Krokus»dagi hujum bo‘yicha sakkizinchi ayblanuvchining ismi oshkor qilindi
Emmanuel Makron: “Ukraina tez orada qulashi mumkin”
Erdo‘g‘on terrorchilar haqida keskin gapirdi
Rossiyalik tergovchilar teraktda ayblanayotganlar oilasini so‘roq qilish uchun Tojikistonga keldi
Rossiyaning harbiy operatsiyadagi manyovri Ukrainani hayratga soldi
Qahva va saraton: olimlardan zo‘r yangilik!