Sputnik Belarus sevimli va oson tayyorlanadigan pishiriqning salomatlik uchun foydali va zararli tomonlarini ma’lum qiladi.
Quymoq tarkibidagi uglevodlar va yog‘lar organizmga quvvat beradi, faollikni oshiradi. U foydali moddalar va mineralar manbai. Pishiriqning kichik porsiyasida ham ko‘p miqdorda kalsiy, V guruhi vitaminlari va foliy kislotasi bor.
Quymoqning foydasi va zarari unga qo‘shiladigan masalliqlarga bog‘liq. Masalan, qiyma bilan iste’mol qilinadigan quymoq kaloriyali bo‘ladi. Bundan tashqari, pishiriqni alohida va kam muddatga saqlash lozim.
Salomatlik uchung zararsiz quymoq tayyorlash uchun yog‘siz sut, kam miqdorda tuz-shakar va unni to‘g‘ri tanlash kifoya.
Qandli diabet, pankreatit (oshqozon osti bezida yallig‘lanish jarayoni va sekretor funksiyalarning buzilishi bilan birga keluvchi polietiologik kasallik), xoletsistit va ortiqcha vazndan aziyat chekayotgan, shuningdek glyuten hazm qilishga qiynaladiganlarga quymoq mumkin emas
Xususan, quymoq har kuni iste’mol qilish mumkin bo‘lgan taom emas. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Kreml Ukraina bo‘yicha muzokarada shartlar qo‘yishga urinmoqda
Raqobat qo‘mitasi birjada Ai-80 benzini boshlang‘ich narxiga cheklov o‘rnatdi
Blinken Isroildan uchta muammoni hal etishni talab qildi
AQSH harbiylari orasida o‘z joniga qasd qilish ko‘paydi
Pashinyan Armanistonning Mustaqillik deklaratsiyani eng katta muammo va fojia deb atadi
Yaxshi pishgan va mazali anor tanlashga yordam beradigan tavsiyalar
Har qanday katta yoshdagi kishi yetuk emas
Erdo‘g‘on Turkiya Isroil bilan aloqalarini uzganini ma’lum qildi