
Noyob antioksidant moddasi tufayli sarimsoqpiyoz qon tomirlarini mustahkamlaydi va yurak xastaliklari rivojlanish xavfini kamaytiradi, deydi kardiolog Svetlana Pavlichenko.
Sarimsoq tarkibida antioksidant allitsin moddasi mavjud. Qonga tushganidan so‘ng, u qon tomirlari devorlariga taskin beruvchi ta’sir ko‘rsatadi, ularni kengaytiradi va qon bosimini normallantiradi.
«Sarimsoq yurak-qon tomir kasalliklarining oldini olishda muhim rol o‘ynaydi. Pishirishda ishlatishdan oldin tozalangan piyozlar maydalanib, 10-15 daqiqaga qoldirilishi kerak», deya ta’kidlagan shifokor.
Kardiologning aytishicha, hech qanday holatda sarimsoqni och qoringa iste’mol qilish mumkin emas, u oshqozon va ichakning shilliq qavatiga yomon ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu holat oshqozon-ichak trakti surunkali kasalliklarining kuchayishiga ham ta’sir qilishi mumkin. “Zamin”ni Telegramʻda oʻqing!
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar