Noyob antioksidant moddasi tufayli sarimsoqpiyoz qon tomirlarini mustahkamlaydi va yurak xastaliklari rivojlanish xavfini kamaytiradi, deydi kardiolog Svetlana Pavlichenko.
Sarimsoq tarkibida antioksidant allitsin moddasi mavjud. Qonga tushganidan so‘ng, u qon tomirlari devorlariga taskin beruvchi ta’sir ko‘rsatadi, ularni kengaytiradi va qon bosimini normallantiradi.
«Sarimsoq yurak-qon tomir kasalliklarining oldini olishda muhim rol o‘ynaydi. Pishirishda ishlatishdan oldin tozalangan piyozlar maydalanib, 10-15 daqiqaga qoldirilishi kerak», deya ta’kidlagan shifokor.
Kardiologning aytishicha, hech qanday holatda sarimsoqni och qoringa iste’mol qilish mumkin emas, u oshqozon va ichakning shilliq qavatiga yomon ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu holat oshqozon-ichak trakti surunkali kasalliklarining kuchayishiga ham ta’sir qilishi mumkin. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xonanda Ruxshona uylanmagan yigitga turmushga chiqqani haqida so‘zlab berdi
22 noyabr kuni Cobalt avtomobiliga shartnoma ochilishi e’lon qilindi
Ramzan Qodirov G‘arb davlatlariga hujum qilishga chaqirdi: “Haqiqiy urush qandayligini his qilishsin”
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
Fransiyadagi muzeydan qiymati 7 mln yevrolik zargarlik buyumlari o‘g‘irlab ketildi