Vrach Anna Berezina Gazeta.ru nashriga bergan intervyusida shakarning zarari haqida gapirdi. O‘z javobida ekspert Amerika tadqiqotini asos sifatida keltirgan.
«Shakar terining sifatini pasaytiradi va uning qarishini tezlatadi. Shuning uchun diyetadan shakar miqdori yuqori bo‘lgan ovqatlarni olib tashlash kerak», — dedi shifokor.
Anna Berezina shuningdek, qaysi mahsulotlarga e’tibor berish kerakligini tushuntirdi. Shifokor ko‘proq sog‘lom mahsulotlar tarkibida bo‘lgan yog‘larni iste’mol qilishni tavsiya qildi.
«Agar ratsionda sog‘lom yog‘lar kam bo‘lsa (masalan, dengiz baliqlari, zaytun yoki zig‘ir yog‘i, avakado), unda Omega-3 ning iste’moli kamayadi, bu yog‘lar tanamizning har bir hujayrasining himoya funksiyasida ishtirok etadi, uni himoya lipid qatlami bilan qoplaydi», — deya xulosa qilgan ekspert. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
Zelenskiy Putin borasida bayonot berdi: “Tinchlikni istaganlar yuziga tupurmoqda”
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
Putin Ukrainadagi obyektga ballistik raketa zarbasi berilganini e’lon qildi
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»
Shavkat Mirziyoyev Rossiya bosh prokurori bilan uchrashuv o‘tkazdi
Befoyda va qimmat: shifokorlar tavsiya etmaydigan 5 turdagi biologik faol qo‘shimchalar