Yurak-qontomir kasalliklari xavfini kamaytirish uchun ikki hovuch yong’oqlar yetarli ekanligini bilasizmi? Mazkur mahsulotlar kasallik xavfini 4 barobar pasaytiradi, deydi Garvard universiteti olimlari.
O’tkazilgan tadqiqotlar, yong’oqlarning barcha turi o’limning asosiy sababchilaridan biri bo’lmish ushbu turdagi kasallikning olidini olishga ko’mak beradi.
Funduk, bodom, keshyu, xandonpista, yong’oq kabi mahsulotlardan tanovul qilib yurgan insonlar ushbu kasalliklardan uzoqroq yurish imkoniga ega bo’ladilar, deyiladi xabarda. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Samarqandda haydovchidan pora so‘ragan YPX xodimlari ishdan bo‘shatildi
Istanbuldagi 1 may namoyishlarida 140 dan ortiq kishi hibsga olindi
Abbosbek Fayzullayev ham Osiyo kubogi finalida o‘ynamaydi
Timur Kapadze Yaponiyaga qarshi kechgan finaldan so‘ng nimalar dedi?
Rogov: Amerika qo‘shinlarining Ukrainada paydo bo‘lishi "ochiq ishg‘ol" bo‘ladi
Xitoyda avtomobil yo‘lining o‘pirilishi oqibatida kamida 24 kishi halok bo‘ldi
Ukraina Qrimga ATACMS raketalari bilan hujum qildi
Nyu-York politsiyasi Falastin tarafdori bo‘lib namoyish o‘tkazgan 282 talabani hibsga oldi