22:21 / 04.03.2018
8 900

Olimlar ko‘k o‘tga boqilgan sigir sutini yurak dorilariga tenglashtirmoqda

Olimlar ko‘k o‘tga boqilgan sigir sutini yurak dorilariga tenglashtirmoqda
Olib borilgan izlanishlar natijasida faqat ko‘m-ko‘k maysa, dukkakli o‘simliklar bilan boqiladigan sigir suti odatiy sutga nisbatan har taraflama foydali, kaloriyaga boy, shifobaxsh ekani aniqlandi. Bu sut sira ikkilanmasdan yurak xastaligiga qarshi iste’mol qilinadigan dori o‘rnida ichilaversa bo‘larkan.

Nahotki? Ha, yuz foiz ko‘k maysa bilan boqilgan sigir suti “Omega-3” kislotasiga boy. Bu kislota odatda yurak-qon-tomir xastaliklari xavfini yo‘q qiladi. Ammo kislota miqdori organizmda 1x1 darajada bo‘lishi lozim. Me’yor oshib ketsa ham, kamaysa ham yurak xastaligi xavfi bir necha o‘n barobar ortadi.

Ko‘k maysa bilan boqilgan sigir suti xuddi shu 1x1 darajani bir xilda ushlab turadi. Odatiy sigir suti esa bunday imkoniyatga aytarli ega emas ekan.

arenda kvartira tashkent

Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosing
Yangiliklar » Salomatlik » Olimlar ko‘k o‘tga boqilgan sigir sutini yurak dorilariga tenglashtirmoqda