Frayburg universitetining Onkologik kasalliklar profilaktikasi va epidemiologiyasi instituti direktori va Garvard professori Karin Mixelsning maʼlum qilishicha, kokos moyi “haqiqiy zahar” hisoblanadi.
Professor Frayburgdagi maʼruza chogʻida kokos moyi ovqat tarkibida isteʼmol qilinsa, u qanday zarar keltirishi mumkinligi haqida aytib oʻtdi. Uning maʼlum qilishicha, bu “yeyish mumkin boʻlgan eng yomon mahsulotlardan biri hisoblanadi”.
Mixelsning taʼkidlashicha, kokos moyining 80%dan koʻprogʻi toʻyingan yogʻlardan iborat - bu choʻchqa goʻshtidan ikki barobar, mol goʻshtidan esa 60 foizga koʻproq degani. Uning qayd etishicha, kokos moyi “yomon xolesterin” miqdorini oshiradi (LPNP - past zichlikdagi lipoproteinlar). Uning ortib ketishi yurak-qon tomir kasalliklari rivojlanishi xavfini oshiradi. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Xalqaro jinoyat sudi Isroil bosh vaziri Netanyaxuni hibsga olishga order berdi
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Zelenskiy Putin borasida bayonot berdi: “Tinchlikni istaganlar yuziga tupurmoqda”
Diniy qo‘mita Umra ziyoratini tashkil qilish uchun 12 ta turfirmaga litsenziya berdi
Putin Ukrainadagi obyektga ballistik raketa zarbasi berilganini e’lon qildi
Befoyda va qimmat: shifokorlar tavsiya etmaydigan 5 turdagi biologik faol qo‘shimchalar
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»
Shavkat Mirziyoyev Rossiya bosh prokurori bilan uchrashuv o‘tkazdi