Frayburg universitetining Onkologik kasalliklar profilaktikasi va epidemiologiyasi instituti direktori va Garvard professori Karin Mixelsning maʼlum qilishicha, kokos moyi “haqiqiy zahar” hisoblanadi.
Professor Frayburgdagi maʼruza chogʻida kokos moyi ovqat tarkibida isteʼmol qilinsa, u qanday zarar keltirishi mumkinligi haqida aytib oʻtdi. Uning maʼlum qilishicha, bu “yeyish mumkin boʻlgan eng yomon mahsulotlardan biri hisoblanadi”.
Mixelsning taʼkidlashicha, kokos moyining 80%dan koʻprogʻi toʻyingan yogʻlardan iborat - bu choʻchqa goʻshtidan ikki barobar, mol goʻshtidan esa 60 foizga koʻproq degani. Uning qayd etishicha, kokos moyi “yomon xolesterin” miqdorini oshiradi (LPNP - past zichlikdagi lipoproteinlar). Uning ortib ketishi yurak-qon tomir kasalliklari rivojlanishi xavfini oshiradi. “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
AQSHning Markaziy Osiyo davlatlari bo‘yicha strategiyasida Rossiya va Xitoyning tilga olinishi
Eron Afg‘oniston bilan chegarasida beton devor qurishni boshladi
Otabek G‘ulomxo‘jayev: "Tarixiy g‘alaba orqali o‘zbek xalqiga xursandchilik ulashgan yigitlarga rahmat"
Toshkent viloyatida ikki yigit taksi haydovchisining joniga qasd qilmoqchi bo‘ldi
Rogov: Amerika qo‘shinlarining Ukrainada paydo bo‘lishi "ochiq ishg‘ol" bo‘ladi
Gurjiston parlamentida «chet el agentlari» to‘g‘risidagi qonun tufayli mushtlashuv yuz berdi
Rossiya kubogi. SSKA ilk o‘yinda Zenit bilan durang o‘ynadi, Fayzullayev zahiradan tushirildi