Hozirgi paytda o‘zingiz va yaqinlaringiz sog‘lig‘ini asrashning eng samarali yo‘li – to‘g‘ri ovqatlanishga rioya qilish hisoblanadi. Bu maslahatlar sizning kundalik iste’mol qiladigan taomlaringizni foydaliroq va kam kaloriyali qilishda yordam berishiga ishonamiz.
Guruchni kokos yog‘i qo‘shib qaynating
Guruchni qaynatishda suvga kokos yog‘i (yarim piyola guruchga 1 choy qoshiq yog‘) qo‘shing. Tayyor bo‘lgach sovitgichga qo‘ying. 12 soatdan keyin mikroto‘lqinli pechda isitib eyishingiz mumkin.
Xamirga limon qobig‘ini qo‘shing
Xamirga solingan 1 osh qoshiq maydalangan limon qobig‘i pishiriqqa o‘ziga xos ta’m va hid bag‘ishlaydi.
Sabzavotlarni mikroto‘lqinli pechda pishiring
Pishirish jarayonida sabzavotlar tarkibidagi ko‘plab foydali moddalar yo‘qoladi yoki suvda qolib ketadi. Shuning uchun sabzavotlarni mikroto‘lqinli pech yordamida kamroq suvda pishirgan ma’qul.
O‘simlik yog‘iga olma qaylasini aralashtiring
Ovqat pishirayotganda ishlatish kerak bo‘lgan o‘simlik yog‘ining yarmini soling va qolgan yarmiga teng miqdorda olma qaylasi qo‘shing. Bu usul taomni kletchatka va C vitamini bilan boyitadi va ta’mini yaxshilaydi.
Kartoshkani gulkaramga almashtiring
Kartoshkali pyuredagi kaloriya va uglevodlarni kamaytirish uchun gulkaramdan pyure tayyorlang. “Zamin” yangiliklarini “Instagram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Ramzan Qodirovning 19 yoshli qizi medal bilan taqdirlandi
Futzal. Osiyo Kubogi. Tojikiston Yaponiyani guruhda qoldirdi
Olimlar o‘quvchilarning familiyasidagi bosh harf ularning bahosiga ta’sir qilishini aniqladi
O‘zbekistonda o‘tgan uch oyda qancha avtomobil ishlab chiqarilgan?
Germaniyaning Knauf kompaniyasi Rossiyadan butunlay chiqib ketishini tasdiqladi
HAMAS yetakchisi: Isroil Rafahga kirsa, Falastin xalqi oq bayroqni ko‘tarmaydi
Crocus teraktida ayblanayotgan tojikistonlik Dalerjon Mirzoyevning ota-onasi o‘g‘li haqida gapirdi
Shveysariya prezidenti Putinga maktub yo‘lladi