Pensilvaniya universiteti professori Robert Bilmen olib borgan navbatdagi tadqiqotlar oq qo‘ziqorinlar ustida kechdi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, oq qo‘ziqorinni doimiy tarzda taomlar ratsioniga kiritilsa, koni foyda ekan.
Oq qo‘ziqorin organizmning qarish jarayonini sezilarli darajada sekinlashtiradi. Bu ishni oq qo‘ziqorin tarkibidagi ergotionein va glutationlar ado etadi. Ular inson organizmidagi to‘qimalarga ta’sir o‘tkazgan holda qarishini sekinlashtiradi. Yana ular organizmga joylashib olgach, yurak xastaliklari, saraton va Alsgeymer kabi xavfli kasalliklar to‘qimalarini o‘ldiradi.
— Yuqorida nomlari tilga olingan elementlar, — dedi professor. — Boshqa qo‘ziqorinlarda ham uchraydi. Biroq oq qo‘ziqorin tarkibida juda ko‘pchilikni tashkil etadi. Bu ikki element qo‘ziqoringa turli usullar yordamida ishlov berilganda ham yo‘qolmaydi. Ayniqsa, ergotioneinlar o‘ta yuqori haroratdagi issiqqa ham chidamlidir.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Frontdagi vaziyat: Rossiya harbiylari Kursk oblastida qarshi hujumga tayyorlanmoqda
Trampning o‘g‘li Zelenskiy yaqin orada «nafaqadan» mahrum bo‘lishini yozdi
NATO sobiq qo‘mondoni: “Putin Ukrainaning taxminan 20 foizini qo‘lga kiritadi”
Shavkat Mirziyoyev: “Falastinlik bolalar va ayollarni beg‘araz davolashga tayyormiz”
Ukraina QK bosh qo‘mondoni: “Frontdagi vaziyat murakkab va keskinlashishi mumkin”
Immunitetni ko‘tarish uchun 6 ta eng yaxshi vitamin
AQSH Isroilga puli to‘langan buldozerlarni bermadi
Rossiya Kursk viloyatidagi hududlarini qaytarib olishga 50 ming harbiy to‘pladi