Kerakli masalliqlar: 500 g un, 2 dona tuxum xamir uchun, 2 dona tuxum nachinka uchun va yana tayyorlamoqchi bo‘lgan pidelaringizning soniga qarab o‘shancha tuxum, 2 osh qoshiq smetana, 3 osh qoshiq yog‘, 250 ml iliq suv, 11 g xamiryumshatkich, 3 choy qoshiq shakar, 100 g pishloq, 2 dona pomidor, 2 osh qoshiq tomat pastasi, tuz va ko‘katlar.
Tayyorlanishi:
1. 2 dona tuxumni yog‘ va smetana bilan aralashtiring. Iliq suv qo‘shing.
2. So‘ng xamirturush soling. Ortidan 3 choy qoshiq shakar va ozgina tuz qo‘shing.
3. 500 g unni elakdan o‘tkazib, sekin-sekin soling va xamir qoring. Xamirni ozgina yog‘lab, issiq joyda 30-40 daqiqaga qoldiring.
4. Xamir oshgach, uni 10-12 qismlarga bo‘lib chiqing va har birini dumaloqlang. Qayiq shaklidagi xamir yasang.
Ichiga:
1. Pishloqni qirg‘ichdan o‘tkazing. Pomidorni dumaloq shaklda to‘g‘rang.
2. Xamirga avval tomat sousi soling, so‘ng ustidan pishloq sepib, har bir pidega 1 tadan tuxum chaqing.
3. Ustidan pomidor bo‘laklarini qo‘ying. Ko‘katlar sepishingiz ham mumkin. 200 daraja haroratda 20-30 daqiqa davomida gaz pechida pishiring.
Manba: Hordiq.uz “Zamin” yangiliklarini “Facebook”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Medvedev: Maxsus harbiy operatsiya uchun qurollarning aksariyati Rossiyada ishlab chiqariladi
Ukraina Qurolli kuchlari komandiri mojaro haqida dahshatli prognoz qildi
Turk aktyorlarining tomoshabinlar yodida qolgan eng mashhur rollari
Shahram G‘iyosovning Eymantas Stanionisga qarshi jangi sanasi ma’lum bo‘ldi
Shavkat Mirziyoyevga avtomobil sanoatidagi rejalar haqida axborot berildi
Tayvanning sobiq prezidenti Ukraina borasida kutilmagan bayonot berdi
Ro‘ziqul Berdiyev: "12 ta mag‘lubiyatsiz seriya qayd etgandik, hozir esa ketma-ket to‘rtta mag‘lubiyat"
2025 yili 2 mln gektardan ziyod yerda meva-sabzavot, dukkakli va poliz mahsulotlari ekiladi