Diyetolog Mixail Ginzburg tuxum iste’mol qilishning eng yomon usulini ma’lum qildi. Bu haqda tibbiyot fanlari doktori «Rossiya 1» telekanali efirida aytib o‘tdi.
Uning so‘zlariga ko‘ra, ushbu mahsulot bilan qovurilgan har qanday kolbasa bu taomni zararli qiladi. O‘tkazilgan tadqiqotlarga ko‘ra, kuniga 50 gramm miqdorida qizarib pishgan qizil go‘sht bilan tuxum iste’mol qilish turli kasalliklar, xususan, oshqozon osti bezi va yo‘g‘on ichak saratoni xavfini oshiradi. Shifokor shuningdek, ushbu mahsulotlarning kombinatsiyasi aterosklerozni tezlashtirishi mumkinligini qo‘shimcha qiladi.
Mutaxassis tuxumni qovurilgan go‘sht bilan ortiqcha iste’mol qilmaslikni maslahat bergan. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
AQSHning Markaziy Osiyo davlatlari bo‘yicha strategiyasida Rossiya va Xitoyning tilga olinishi
Eron Afg‘oniston bilan chegarasida beton devor qurishni boshladi
Otabek G‘ulomxo‘jayev: "Tarixiy g‘alaba orqali o‘zbek xalqiga xursandchilik ulashgan yigitlarga rahmat"
Toshkent viloyatida ikki yigit taksi haydovchisining joniga qasd qilmoqchi bo‘ldi
Rogov: Amerika qo‘shinlarining Ukrainada paydo bo‘lishi "ochiq ishg‘ol" bo‘ladi
Gurjiston parlamentida «chet el agentlari» to‘g‘risidagi qonun tufayli mushtlashuv yuz berdi
Rossiya kubogi. SSKA ilk o‘yinda Zenit bilan durang o‘ynadi, Fayzullayev zahiradan tushirildi