Diyetolog Irina Kononenko nonushtada asosan tarkibida shakar miqdori yuqori bo‘lgan ovqatlarni iste’mol qilish salomatlik uchun zararli ekanligini aytdi. Bu haqida u «5 kanal»ga bergan intervyusida ma’lum qilgan.
Tez tayyorlanadigan bo‘tqa — bu nonushta uchun yomon variant. Ular qondagi qand miqdorini ko‘tarib, insulin ishlab chiqarilishini qo‘zg‘atadi, bu sizni tez orada yana ovqatlanishingizga majbur qiladi. Shuningdek, nonushta uchun sharbat va smetana yemang. Har qanday uglevodli ozi -ovqat ertalab zararli — murabbo, sendvich yoki shokoladli pasta.
«Bir tomondan, bu glyukoza, boshqa tomondan — fruktoza. Barcha fruktozalar tezda jigarga o‘tkaziladi, u yerda jigar yog‘iga aylanadi. Natijada tanamizga ortiqcha og‘irlik qo‘shiladi», — deya tushuntirgan Irina Kononenko.
Nonushta uchun mutaxassislar oqsillarga va sog‘lom yog‘larga boy taomlarni iste’mol qilishni tavsiya qiladilar – bu kabi nonushta to‘yimli bo‘ladi va uglevodli ovqatlardan farqli o‘laroq, uzoq vaqt davomida tanaga quvvat beradi. “Zamin” yangiliklarini “Youtube”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Germaniyada maktab o‘quvchilari ommaviy ravishda islom dinini qabul qilmoqda
AQSHning G‘azodagi siyosatidan norozi Davlat departamenti rasmiysi iste’foga chiqdi
Piyoda yurish va bog‘dorchilik bilan shug‘ullanish depressiyaga chalinishni 23 foizga kamaytiradi
Rossiya dunyodagi birinchi vodorod yoqilg‘ili avtomobilni taqdim etdi
Ortiqcha vaznli insonlar uchun sog‘lom ovqatlanishning beshta muhim qoidasi
Sariqmi yoki yashil: qaysi turdagi banan foydaliroq?
Qaysi kundalik odatlar immunitet pasayishiga olib kelishini bilasizmi?
Zoir Mirzayev “Telefonsiz maktab”ga 300 mln so‘m mukofot berdi