Diyetolog Irina Kononenko nonushtada asosan tarkibida shakar miqdori yuqori bo‘lgan ovqatlarni iste’mol qilish salomatlik uchun zararli ekanligini aytdi. Bu haqida u «5 kanal»ga bergan intervyusida ma’lum qilgan.
Tez tayyorlanadigan bo‘tqa — bu nonushta uchun yomon variant. Ular qondagi qand miqdorini ko‘tarib, insulin ishlab chiqarilishini qo‘zg‘atadi, bu sizni tez orada yana ovqatlanishingizga majbur qiladi. Shuningdek, nonushta uchun sharbat va smetana yemang. Har qanday uglevodli ozi -ovqat ertalab zararli — murabbo, sendvich yoki shokoladli pasta.
«Bir tomondan, bu glyukoza, boshqa tomondan — fruktoza. Barcha fruktozalar tezda jigarga o‘tkaziladi, u yerda jigar yog‘iga aylanadi. Natijada tanamizga ortiqcha og‘irlik qo‘shiladi», — deya tushuntirgan Irina Kononenko.
Nonushta uchun mutaxassislar oqsillarga va sog‘lom yog‘larga boy taomlarni iste’mol qilishni tavsiya qiladilar – bu kabi nonushta to‘yimli bo‘ladi va uglevodli ovqatlardan farqli o‘laroq, uzoq vaqt davomida tanaga quvvat beradi. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Bayden va Jinping Peruda uchrashdi: «Agar bir-birimizni raqib deb bilsak, munosabatlarni buzamiz»
Endi operatsiyadan so‘ng kesmalar o‘rni ikki barobar tezroq bitishi mumkin
Global ochlik va qashshoqlikka qarshi kurash alyansiga 82 mamlakat a’zo bo‘ldi
Tyumen oblastiga O‘zbekistondan mehnat migrantlari ishga jalb qilinadi
KXDR Rossiyaga 100 minggacha harbiy yuborishi mumkin
Turkiya Isroil prezidenti samolyotini havo hududiga kiritmadi
Organizm o‘zini toksinlardan qanday tozalaydi?
Ijtimoiy tarmoqlar davrida ruhiy salomatlikni qanday saqlash mumkin?