"Go‘sht iste’mol qilish aqliy va jismoniy salomatlik uchun juda muhim", deydi diyetolog va parhezlar haqidagi kitoblar muallifi Jordjiya Iv.
U Kipo News radiosiga bergan intervyusida go‘shtdan voz kechishni miya uchun halokatli deb atadi.
Jorjiyaning so‘zlariga ko‘ra, vegetarianizm nafaqat oqsil yetishmovchiligini keltirib chiqarmaydi, balki miyaga zarar etkazishi mumkin. "Gap oqsilda emas, go‘sht tarkibidagi barcha boshqa oziq moddalar haqida. Vegan va vegetarian parhezlar odamni to‘g‘ri miqdorda protein bilan ta’minlashi mumkin, masalan yasmiq va brokkoli oqsil manbaidir", dedi u.
«Biroq, faqat go‘sht inson tanasi uchun zarur bo‘lgan barcha oziq moddalar, shu jumladan B12 vitamini, omega-3 yog‘ kislotalari, rux, xolin, temir va yodni o‘z ichiga oladi. Shuningdek, bu shakar va insulin darajasi uchun eng xavfsiz oziq-ovqat», dedi u. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Hizbulloh” bir sutkada Isroilga qarshi 20 ga yaqin harbiy amaliyot o‘tkazdi
Qozog‘iston Ukraina atrofidagi vaziyat tufayli harbiy va fuqarolik obyektlari xavfsizligini kuchaytirdi
Zelenskiy Putin borasida bayonot berdi: “Tinchlikni istaganlar yuziga tupurmoqda”
Italiya sudi Quddus Isroil poytaxti emasligi haqida qaror chiqardi
2026 yilda bo‘lajak mundialning favoritlari reytingi taqdim etildi
Putin Ukrainadagi obyektga ballistik raketa zarbasi berilganini e’lon qildi
Befoyda va qimmat: shifokorlar tavsiya etmaydigan 5 turdagi biologik faol qo‘shimchalar
O‘mon sultonligi elchisi: «Urushlarni harbiy kuch bilan hal qilib bo‘lmaydi»