"Go‘sht iste’mol qilish aqliy va jismoniy salomatlik uchun juda muhim", deydi diyetolog va parhezlar haqidagi kitoblar muallifi Jordjiya Iv.
U Kipo News radiosiga bergan intervyusida go‘shtdan voz kechishni miya uchun halokatli deb atadi.
Jorjiyaning so‘zlariga ko‘ra, vegetarianizm nafaqat oqsil yetishmovchiligini keltirib chiqarmaydi, balki miyaga zarar etkazishi mumkin. "Gap oqsilda emas, go‘sht tarkibidagi barcha boshqa oziq moddalar haqida. Vegan va vegetarian parhezlar odamni to‘g‘ri miqdorda protein bilan ta’minlashi mumkin, masalan yasmiq va brokkoli oqsil manbaidir", dedi u.
«Biroq, faqat go‘sht inson tanasi uchun zarur bo‘lgan barcha oziq moddalar, shu jumladan B12 vitamini, omega-3 yog‘ kislotalari, rux, xolin, temir va yodni o‘z ichiga oladi. Shuningdek, bu shakar va insulin darajasi uchun eng xavfsiz oziq-ovqat», dedi u. “Zamin” yangiliklarini “Odnoklassniki”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
Vladimir Putin «Krokus»da sodir etilgan terakt uchun o‘ch olishga chaqirdi
Mariya Zaxarova ukrainaliklarni Amerika hindulariga o‘xshatdi
Xitoy AQSHni «qizil chiziqlar»ni kesib o‘tishdan ogohlantirdi va «dushman emas, hamkor» bo‘lishga chaqirdi
Uchar avtomobil yo‘lovchi bilan birinchi parvozini amalga oshirdi (video)
“Tolibon” Afg‘onistonning Xost viloyatida besh nafar fuqaroni qamchi bilan jazoladi
Amerikalik olimlar barcha uchun birdek foydali jismoniy faollik turini aniqladi
Germaniyada ishlash istagida bo‘lgan o‘zbekistonlik mutaxassislar uchun nemis tili o‘rgatiladi
Velosipedda sayr qilish uchun 3 sabab: yoshartiradi, ozdiradi va umrni uzaytiradi