Qovunni sovuq suv, sut yoki spirtli ichimliklar bilan aralashtirib, iste’mol qilish mumkin emas. Buning oqibatida oshqozon buzilishi hech gap emas. Bu haqda Rospotrebnadzor RIA Novostiga ma’lumot berdi.
Qovun – hazmi nihoyatda og‘ir bo‘lgan mahsulot hisoblanadi, shuning uchun uni och qoringa yoki ovqatdan keyin yeyish mumkin emas. Qovunni ovqatlanish oralig‘ida tanovul qilish kerak, agar tarkibida zararli moddalar bo‘lsa, ular po‘choq yaqinida bo‘ladi, bunga e’tibor berish zarur.
Rospotrebnadzor diabet, oshqozon yara kasalligi bilan og‘rigan bemorlar, shuningdek, homilador va emizikli ayollarga qovun yeyish man etiladi.
Qovun - kaliy, magniy, temir, S va R vitaminlariga boy, chanqoqni bosadi, qonda xolesterin darajasini pasaytiradi va asabni tinchlantiruvchi omil sifatida qo‘llaniladi. “Zamin” yangiliklarini “Telegram”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Hamid Sodiq: “Agar qonunlar ishlamasa, qonunlarning vazifasini korrupsiya bajarishni boshlaydi”
Xokkey bo‘yicha O‘zbekiston terma jamoasi "U-18 Osiyo-Okeaniya chempionati" g‘olibi bo‘ldi
Suvning fanga noma’lum bo‘lgan yangi xususiyati topildi
Toshkent markazidagi ko‘chalardan birida asfalt o‘pirilib tushdi
Polsha generali: “Rossiya va Belarus bilan chegarada minalangan maydonlarni o‘rnatish kerak”
Timur Kapadze Yaponiyaga qarshi kechadigan final uchrashuvi oldidan nimalar dedi?
Abduqodir Husanov Osiyo Kubogi finalida O‘zbekiston termasiga yordam bera olmaydi