Foto: «Fb.ru»
Ayrim o‘simlik mahsulotlari odam organizmida koronavirus faolligini samarali ravishda kamaytirishga qodir. Buni Ulm universiteti Tibbiyot markazi Molekular virusologiya instituti olimlari tajribalar orqali isbotlab berishdi. Mutaxassislarning xulosalari «bioRxiv» jurnalida chop etildi.
Tadqiqotchilar xona haroratida tabiiy mahsulotlarni viruslar bilan aralashtirishdi. Ma’lum vaqtdan so‘ng ular COVID-19 o‘zini qanday tutishini o‘rganishdi. Buning natijasida mevasi qora oddiy ryabina organizmdagi 97% gacha koronavirusni bor-yo‘g‘i besh daqiqada nobud qilishini aniqlashdi. Anor sharbati ham virusga qarshi kuchli ta’sir qilish xususiyatiga ega. U bilan oddiy tomoqni chayish ham 80% gacha COVID-19 patogenlarini halok qiladi.
Boshqa tabiiy sharbatlar, shuningdek, ko‘k choy ham koronavirusni sezilarli zaiflashtiradi. Ekspertlarning so‘zlariga ko‘ra, bu virusga halokatli ta’sir ko‘rsatuvchi nordon muhit va o‘simlik polifenollari bilan bog‘liq. “Zamin” yangiliklarini “Vkontakti”da kuzatib boring
Ctrl
Enter
Xato topdIngizmi?
Iborani ajratib Ctrl+Enter tugmasini bosingMavzuga oid yangiliklar
“Kalyari” Shomurodov bo‘yicha bir qarorga keldi
Donald Tramp sudga hurmatsizlik qilgani uchun jarimaga tortildi
Andijonda kelin erining uyidan seplarini MIB orqali qaytarib oldi
Internet-qaroqchilik. Buning uchun qanday javobgarlik bor?
Hokimlik xodimi firibgarlik ortidan qo‘lga tushdi
Yashirin iqtisodiyot bo‘yicha qaror loyihasi Tadbirkorlik kengashi takliflari asosida qayta ko‘rib chiqiladi
Makron fransuz qo‘shinlarini Ukrainaga yuborish shartlarini aytdi
Iordan daryosi G‘arbiy sohilida falastinlik talabalar nemis diplomatini tadbirdan quvib chiqardi